Robby the Robot brengt 4,5 miljoen dollar op

Robby the Robot (foto: s_bukley / Shutterstock.com)

Op een veiling in New York is de vermaarde Robby the Robot onder de hamer gevallen. Voor 4,5 miljoen dollar verwisseld deze film-rekwisiet uit 1956 van eigenaar. Het is daarmee de duurste rekwisiet ooit en laat de jurk van Marilyn Monroe en de batmobiel (beide 3,8 miljoen dollar waard) ruim achter zich.

Robbie the Robot maakte zijn opwachting in de film Forbidden Planet waarin hij de mechanische assistent van de mysterieuze dr. Morbius is. Om de kosten van productie van de robot (honderdduizend dollar) terug te verdienen werd hij ook gebruikt in afleveringen van de Amerikaanse series The Twilight Zone en Mork and Mindy.

De oorspronkelijke eigenaar van de robot is verrast door de hoge opbrengst van de film-rekwisiet, maar staat achter de verkoop van zijn protegé. 'Het is tijd voor Robbie om door een ander ten toon gesteld en 'verzorgd' te worden', zegt hij. Wie de 4,5 miljoen voor Robbie op tafel legt is niet bekend gemaakt.

Robby was zijn tijd ver vooruit en vormde de basis voor robots als C-3PO en R2D2, die furore maakten in de Star Wars-films van George Lucas.

Robbie de Robot in Forbidden Planet

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-23T13:56:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.