Drones slaan hun vleugels verder uit

CeBIT 2018

Drones om personen te vervoeren, drones voor onderwater, drones als foto-gadget, drones als bezorgdienst. Langzamerhand is de drone niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ict-vakbeurs CeBIT 2018 had de helft van hal 26 bestemd als demonstratieruimte voor drones.

De Volocopter is misschien wel de meest opmerkelijke verschijning. Een iets kleinere uitvoering van een gewone helicopter. Er passen precies twee mensen in. Geen stuur, of handle. Alleen een stoel en een beeldscherm(pje). Je roept hem op via een app, je voert je bestemming in en je kunt gewoon je ogen sluiten. De Volocopter brengt je wel. Science fiction? Volgens Volocopter is het binnen tien jaar heel gewoon.

Opmerkelijk is de actieve rol die Intel speelt in de drone-industrie. Leek het aanvankelijk alleen de broodnodige chips te leveren, tegenwoordig levert de chipgigant de complete drone. Een lichtshow met driehonderd drones, die vorig week drie avonden op CeBIT was te zien, was volledig op het conto van Intel te schrijven.

In onderstaan filmpje nog meer voorbeelden van leuke drone-toepassingen.

Drones op CeBIT 2018

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T23:37:00.000Z Jeroen de Groot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.