Amazon als handlezeres

Amazon blijkt onvermoede kwaliteiten te hebben als handlezeres. De techniek hiervoor wordt niet gebruikt om je toekomst te voorspellen, maar dient ter identificatie van concertbezoekers. Door met je handpalm langs een scanner te bewegen ziet een (concert)organisator of je een ticket bezit.

Het Red Rocks Amphitheater in Denver (Colorado) gaat als eerste hiervoor met Amazon in zee. De komende maanden wordt het identificatiesysteem uitgerold naar andere concertzalen. Amazon heeft deze techniek, genaamd Amazon One, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in zijn winkels. Klanten kunnen daar met één vegende beweging hun boodschappen afrekenen. 

Amazon heeft nu een contract afgesloten met een grote concertorganisator die Amazon One koppelt aan haar site voor ticketing. Gebruikers hoeven zich maar één keer te registreren waarna de concertzaal hen telkens opnieuw herkent. 

Voor concertgangers met Amazon One komen er aparte entrees. Die zullen naar verwachting sneller werken dan ingangen waar qr-codes van tickets worden gescand. Codes op telefoons willen nog wel eens slecht zichtbaar zijn. Bovendien kan het bestand met de ticket wegvallen. Ook de accu kan leeg raken. Soms raakt ook het netwerk overbelast, zoals onlangs tijdens de F1-trainingsdag op Zandvoort. 

Vanuit oogpunt van privacy is biometrische identificatie echter een punt van discussie. Amazon stelt dat de beelden van handpalmen in een extra beveiligd deel van zijn cloud worden opgeslagen. Voor gebruik van het systeem is geen Amazon-account nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-15T14:28:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.