HP maakt printers voor ruimtestation ISS

Lancering

HP levert printers die werken in de ruimte. De bestaande HP Envy-serie is aangepast om te functioneren in een omgeving zonder zwaartekracht. In februari 2018 moeten de printers aan boord gaan van de Space-X 14 raket die de apparatuur naar het International Space Station (ISS) brengt.

Volgens HP is het functioneren van een printer in een gewichtloze toestand de grootste uitdaging. 'Met behulp van creatieve ontwikkeling en het gebruik van speciale materialen en 3D-geprinte onderdelen is het gelukt aan de eisen te voldoen.'

Om veilig te kunnen printen in het ruimtestation vereist NASA onder andere: papiermanagement in gewichtloze toestand, brandvertragende kunststoffen, inktafval management in gewichtloze toestand, het verwijderen van glazen onderdelen en draadloze en bekabelde connectiviteit.

Er is onder meer getest met printen in verschillende posities (de machines zijn geplaatst in hoeken van 0, 90,180, en 270 graden). Ook zijn er verschillende ecologische tests uitgevoerd met materialen, akoestiek, brandbaarheid, ontgassing, stroom en compatibiliteit.

Duizend pagina's per maand

Volgens HP printen de bemanningsleden van het ISS gemiddeld ongeveer duizend pagina’s per maand. Daarvoor worden meerdere printers gebruikt.

Het techbedrijf stelt dat astronauten voor procedurele en missiekritische informatie zoals draaiboeken, noodprocedures, noodgevallen, inventaris, retourtrajecten, planningen de voorkeur geven aan papieren afdrukken. Er wordt ook regelmatig privé geprint, zoals foto’s en brieven van het thuisfront.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-10T09:11:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.