Netflix komt met docuserie over Bill Gates

Miniserie Inside Bill's Brain biedt een kijkje in de wereld en psyche van de medeoprichter van Microsoft

Bill Gates

Netflix komt met een driedelige miniserie over Bill Gates, medeoprichter van Microsoft. Zoals de titel doet vermoeden, biedt Inside Bill's Brain een kijkje in de wereld en psyche van deze markante persoonlijkheid.

De documentaire staat onder meer stil bij de jeugd van Gates en de rol die de Amerikaan speelde in de begin- en groeitijd van Microsoft. De serie gaat ook over zijn visie en inspanningen als filantroop. 

Gates richtte Microsoft in 1975 op, samen met zijn jeugdvriend Paul Allen. Het grote succes van de softwarefabrikant begon in november 1985, met de verschijning van besturingssysteem Windows. Deze grafische schil om MS-Dos maakte pc's gebruiksvriendelijker en dus populair bij het grote publiek. Inmiddels is Microsoft met Azure ook een van de dominante spelers in de markt van cloud computing. In de markt van de smartphones heeft de softwaregigant de boot behoorlijk gemist. Windows Mobile werd geen succes.

Filantropie

Gates bleef bij Microsoft chief executive officer (ceo) tot begin 2000, toen Steve Ballmer het stokje overnam. Hij behield zijn functies van bestuursvoorzitter en chief software architect. In 2006 kondigde hij aan meer afstand te nemen van Microsoft ten gunste van de Bill & Melinda Gates Foundation, tegenwoordig een van 's werelds grootste filantropische instellingen.

Het succes van Windows en Microsoft legde Gates geen windeieren. Tussen 1996 en 2007 was hij de rijkste persoon ter wereld. Ook nu zit hij goed in de slappe was, met een geschat vermogen van ongeveer 95 miljard dollar. Alleen Amazon-ceo Jeff Bezos is rijker.

Inside Bill's Brain is geregisseerd door Davis Guggenheim, bekend van films als An Inconvenient Truth en He Named Me Malala. De miniserie verschijnt op 20 september op Netflix.

Netflix: Inside Bill's Brain

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-06T17:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.