Ontwikkel je soft skills door te Fortniten

Leiderschap, teamwork en communicatieve vaardigheden leer je met een game

Een potje Fortnite, Minecraft of Fifa draagt bij aan de ontwikkeling van soft skills die je hele carrière nuttig zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van hr-dienstverlener Randstad in België. Acht games werden onder de loep genomen en bijna vierduizend mensen kregen vragen over de vaardigheden die zij met het spelen van de games ontwikkelden. Bij Fortnite ontwikkel je de meeste vaardigheden.

Randstad wilde weten of er een relatie bestaat tussen het spelen van games en het aanleren van sociale vaardigheden. De respondenten konden een game kiezen en moesten uit een lijst van twaalf vaardigheden degene selecteren die zij denken te ontwikkelen door de gekozen game te spelen, zoals leiderschap en teamwork.

Niveau

Voor elke gekozen vaardigheid volgde een diagnostische test op basis van de ervaring van het spelen van een specifieke game om zo het niveau te bepalen. Hieruit blijkt dat negen van de twaalf vaardigheden worden ontwikkeld door één of meerdere games te spelen. Naast het hiervoor genoemde leiderschap en teamwork gaat het om communicatie, kritisch denken, visuele waarneming, multitasking, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en zelfmotivatie. De drie skills die vooralsnog geen relatie met de games vertoonden, zijn probleemoplossing, conflict management en time management.

De acht onderzochte games zijn Minecraft, League of Legends, Apex Legends, Public Grounds Unknown Ground , Call of Duty: Warzone, Fifa, Fortnite: Battle Royale en The Legend of Zelda: Breath of The Wild/Links Awakening/Skyward Sword.

Sterkste verbanden

De sterkste verbanden blijken te bestaan tussen zelfmotivatie en de game Public Grounds Unknown Ground, tussen leiderschap en League of Legends en tussen kritisch denken en Warzone.

De game waarmee je de meeste soft skills ontwikkelt, is Fortnite. Daar leer je communicatie, kritisch denken, visuele waarneming, zelfmotivatie, doorzettingsvermogen en teamwork. Alleen bij visuele waarneming is er een heel sterk verband, nuanceren de onderzoekers. Games zonder duidelijk doel, zoals Minecraft, lijken minder effectief voor je vaardigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-03T16:59:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.