Olympische medailles gerecycleerd uit smartphones

Olympische Spelen

Wie de komende weken een podiumplaats haalt op de Olympische Spelen in Tokio zal een stukje van een oude Samsung Galaxy of iPhone verkrijgen.

Het organisatiecomité besloot een inzamelingsactie van oude smartphones om de metalen uit te recycleren. Mede omdat Japan over weinig natuurlijke bronnen beschikt voor deze kostbare metalen. Om al die nodige Olympische medailles te maken was er zo’n dertig kilogram goud, ruim vierduizend kilogram zilver en bijna drieduizend kilogram brons nodig.

Recyclagepunten

In 2016 al deed het Japans Olympisch Comité een nationale oproep om defecte elektronica in te zamelen voor de Spelen. Om de inzameling te stimuleren, werden over het hele land recyclagepunten neergezet in elektronicaketens en openbare gebouwen.

Pittig detail: op al die gerecycleerde medailles zal overigens ook ‘Tokyo 2020’ vermeld staan: nog eens omsmelten en er ‘Tokyo 2021’ van maken, bleek een te dure operatie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-23T11:58:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.