Oude iPhone in nieuwstaat brengt 54.904 dollar op

Een originele iPhone 1 van het eerste uur blijkt goud waard. Op de Amerikaanse veilingsite RR Auction bracht een Apple iPhone 1, model A1203 (8GB), in een nog ongeopend, verzegeld doosje 54.904 dollar op.

De veilingmeester had het toestel (Lot #8036) getaxeerd op twintigduizend dollar, maar het is net als met Wilhelmina-postzegels met loshangend haar: het hart van de verzamelaar gaat hier harder van kloppen. Zoiets mag best wat kosten.

De verkoper van de Apple had de telefoon in 2007 aangeschaft. Kort daarna kreeg hij er eentje van zijn werk. Het eerste exemplaar bleef daarom ongeopend en verdween naar de zolder.

De waarde zit voor een deel in de doos. Bij T-shirts van Balr. is dat ook zo. De koper bewaart graag de doos om te laten zien dat ‘ie een echte Balr. heeft. De eerste dozen van Apple tonen een iPhone met twaalf icoontjes. Dit duidt erop dat die iPhone 1 van de vroegste productie komt. Want later in 2007 verschenen doosjes met dertien icoontjes. Toegevoegd was het icoon voor iTunes. De geveilde Apple zat in een AT&T-tas met een folder voor abo-plannen en natuurlijk de activatiecode.

Het is de vraag of de nieuwe trotse eigenaar deze code ooit zal gebruiken. Om waardevernietiging te voorkomen, zal hij (of zij) de Apple in het verzegelde doosje houden. Of zou de eigenaar toch even een blik op het toestel willen slaan, het doosje openen en ermee bellen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-22T10:34:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.