Vodafone gaat naar de maan met 4G-netwerk

Nokia levert benodigde telecomhardware

Dit artikel delen:

De Duitse tak van telefonieaanbieder Vodafone gaat in 2019 een 4G-netwerk bouwen op de maan. Het initiatief is onderdeel van een ruimtemissie dvan het Duitse PTScientists.

Het betreft een lte-basisstation waarbij via het 4G-netwerk de verbinding wordt gelegd met twee maanrovers van de eveneens Duitse automaker Audi, die hiermee hun videosignaal met daarin hrs-beelden van het maanoppervlak naar de aarde kunnen sturen. Vodafone gebruikt telecomhardware van Nokia voor het netwerk. Volgend jaar worden de maanwagens en de telecommast in een baan om de aarde gebracht door een raket van SpaceX. Vanaf daar zal naar de maan worden afgereisd.

Geen 5G

De provider zegt niet te kiezen voor een 5G-netwerk, omdat de technologie hiervoor zich nog in een testfase bevindt. Daarom kan het bedrijf naar eigen zeggen geen stabiele verbinding verzekeren. Dit is opvallend, omdat onder meer Ericsson  en KPN juist inzetten op 5G.

De reacties op de maanmissie zijn overigens wisselend, zo stellen reageerders op YouTube dat Vodafone beter eerst de zaken in Duitsland op orde moet krijgen.

Vodafone naar de maan

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-01T11:49:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.