Peak-IT plakt student 'achter behang'

MBO College Hilversum datacenter muur Peak IT

De ict-opleiding van het MBO College Hilversum heeft een datacenter van twintig meter op de gang staan. Het gaat niet om een echt datacenter, maar om een muur beplakt met fotobehang van een datacenter. De fotomuur is gerealiseerd door Peak-IT in het kader van een samenwerking tussen de detacheerder en de onderwijsinstelling.

‘De gangen waren erg leeg en saai’, vertelt Peter van Lente, opleidingsmanager ICT bij MBO College Hilversum. ‘We willen de studenten laten studeren in een inspirerende omgeving die te maken heeft met het vakgebied waarin ze studeren. Een datacenter is iets waar alle ict-studenten mee te maken krijgen en past bij de snel veranderende wereld van it. Daarom is er gekozen om de muur te voorzien van een datacenter-fotobehang.’

Leverancier van de fotomuur is detacheerder Peak-IT. Dat deed het in het kader van de samenwerking met de onderwijsinstelling. De detacheerder levert een bijdrage aan het curriculum voor de ict-studenten. Ook gaan zij meedoen aan de Peak-IT Academy. In die academie krijgen de studenten training in het gebruik van modellen, concepten en processen binnen de it. Ook lessen in Microsoft-software en klantgericht communiceren komen aan bod.

‘Het is van belang dat onderwijs en bedrijfsleven nauw met elkaar samenwerken. Zo krijgen de studenten een beter beeld van waar ze zouden kunnen werken na hun studie. Het MBO College zoekt continu naar verbinding met het bedrijfsleven’, aldus Van Lente. Het gaat daarom een samenwerking aan met detacheerder Peak-IT.

Naast MBO College Hilversum, krijgt ook MBO College Zuidoost in Amsterdam een 'datacenter' binnenkort in de gangen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T09:16:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.