Olympische CoronaMelder 'kwetsbaar voor hacks'

Dit artikel delen:
Olympische Spelen

De ‘CoronaMelder van de Olympische Winterspelen’ die atleten en andere deelnemers straks verplicht in China moeten gebruiken, is in opspraak. Volgens het Citizen Lab uit Toronto kunnen hackers eenvoudig gevoelige data onderscheppen.

De Canadese onderzoekers vrezen dat persoonlijke gegevens over iemands gezondheid in verkeerde handen kunnen komen. Ook is gemakkelijk te volgen met wie een deelnemer aan de Spelen contact houdt en wanneer.

Het Citizen Lab heeft de Chinese autoriteiten begin vorige maand op de hoogte gesteld van de beveiligingsfouten in de officiële app, MY2022 genaamd. De verificatie van handtekeningen bij versleutelde gegevensoverdrachten zou niet werken. Sommige data werden zelfs helemaal zonder encryptie uitgewisseld. Maar het organisatiecomité in Beijing heeft niet op de waarschuwingen gereageerd. De Canadezen zijn allerminst gerust over de systemen die China gebruikt om Covid-19 uitbraken te beteugelen. Het land heeft al eerder fouten getolereerd bij op apps gebaseerde tracking. 

De Canadese waarschuwingen staan niet op zichzelf. Eerder gaven veiligheidsexperts het advies om in China aparte telefoons te gebruiken en die na afloop van de Spelen weg te gooien. Ook wordt aangeraden speciale email-accounts tijdens het verblijf in China te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-20T09:21:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.