Machine learning helpt wagenziekte verminderen

Jaguar Land Rover komt met intelligentie software die wagenziekte moet verminderen. De software moet zorgen voor een nauwkeurige aanpassing van de rijstijl van het autonoom rijdende voertuig om op die manier wagenziekte bij inzittenden te verminderen.

Het bedrijf claimt wagenziekte tot wel 60 procent te kunnen verminderen. Voor de ontwikkeling van de machine learning-software, waarbij een reeks parameters werd berekend om de rijdynamiek te kunnen beoordelen, werden gegevens verzameld tijdens twintigduizend echte en virtuele testmijlen. Dankzij machine learning kan de rijstijl van het autonome voertuig verder geoptimaliseerd worden met de gegevens die tijdens elke autonome rit worden verzameld.

Met de iot-software van Jaguar Land Rover kunnen volgens de autofabrikant zaken als acceleratie, vertraging en rijstrookwisseling nauwkeurig worden geoptimaliseerd om misselijkheid bij inzittenden te helpen voorkomen. Hierdoor hebben passagiers meer tijd om tijdens de rit bijvoorbeeld te lezen of te werken.

Software tegen wagenziekte

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T14:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.