Verhuis eens een datacenter op anderhalve dag

Verhuizen

It-dienstverlener Westpole verhuisde zijn datacenteractiviteiten in 36 uur. Dit door met een team van tien personen de klok rond te werken. Het project is genomineerd voor een Computable België Award in de categorie IT Project of the Year in SMB.

Westpole verhuisde medio 2022 zijn datacenteractiviteiten in Woluwe naar Unix Solutions, een zogenaamde tier III-datacenter in Zaventem. Unix Solutions is een relatief nieuwe speler op de Belgische datacenter-markt.

Een ‘three datacenter setup’ met full-fiberring, zo omschrijft Westpole zijn aanpak. Met andere woorden: het nieuwe datacenter dat de on-premise infrastructuur van Westpole’s klanten huisvest, is één van drie datacenters waar Westpole mee werkt. Als er problemen opduiken in één datacenter, is er steeds een automatische backup via de andere twee locaties.

Qua projectplanning werd gekozen voor een snelle migratie, om maximale bescherming te bieden aan de data van hun klanten met minimale downtime. Op drie dagen tijd werd alle infrastructuur (succesvol) gemigreerd. Van het afkoppelen op vrijdagochtend, tot de reboot op maandagochtend: er werd de klok rond gewerkt om alles zo snel mogelijk draaiende te krijgen. Dit realiseren was volgens Westpole mogelijk door een combinatie van expertise en toewijding, zowel in de gedetailleerde planning als in de strikte uitvoering.

Waarom is dit project genomineerd?

De verhuisoperatie werd afgerond binnen 36 uur. Een team, telkens in sub-teams van vier personen, werkte in shiften van twaalf uur de klok rond tot het klaar was. Zeven 42U racks, gevuld met tachtig stukken hardware (gaande van opslag en computercapaciteit tot netwerkmateriaal), drie full-rack size appliances, meer dan vijfhonderd kabels en vierhonderd disks werden verhuisd. Daarbij moest slechts een power supply vervangen worden.

Dit project is genomineerd voor een Computable Award. Informatie over de Computable Awards-nominaties en het stemproces vindt u hier. De komende weken lichten we werkdagelijks de genomineerden in de categorieën IT Project of the Year in Public Market, IT Project of the Year in SMB Market en IT Project of the Year in Enterprise Market toe. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 19 en 20 april 2023. Op 20 april reiken we de prijzen uit op de heroes stage van Cybersec Europe. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-31T11:49:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.