Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Brasschaat automatiseert verkeersadministratie

De verkeersdienst van de politiezone Brasschaat wil de administratieve last rond verkeersinbreuken stevig doen dalen. Eerder nam het software van Tradelec in gebruik om snelheidsovertredingen automatisch te verwerken. Nu intensiviseert het zijn samenwerking met Tradelec en neemt een platform in gebruik om ook de verkeersinbreuken automatisch te verwerken. Daarnaast levert Panasonic handhelds voor de agenten.

‘Onze agenten moesten vaak als ze op straat een overtreding constateerden, deze vervolgens voor de tweede keer registreren als ze terug op bureau waren’, vertelt Werner Hoogsteyns, diensthoofd verkeersdienst politiezone Brasschaat. Per constatering leverde dat zo’n tien minuten extra administratie op. Bovendien was de kans op fouten door de dubbele invoer van gegevens op het commissariaat groot.

‘Om uit te zoeken hoe we onze diensten efficiënter en effectiever kunnen laten werken, zijn we een publiek-private samenwerking aangegaan met Tradelec uit Genk’, vervolgt Hoogsteyns. ‘Zij leveren ons al software voor de verwerking van de snelheidsovertredingen. We wilden graag zien of ze ook een oplossing hadden voor de andere verkeersinbreuken.’

Tradelec heeft hiervoor een softwarepakket ontwikkeld waarbij de gegevens van een constatering automatisch worden uitgewisseld met het computersysteem bij aankomst op het commissariaat. De informatie hoeft slechts éénmaal ingevoerd te worden en op basis daarvan wordt het proces verbaal (pv) verwerkt. Het was echter niet evident om het proces te automatiseren. Goed inzicht in het proces en de werking van de politie was noodzakelijk. Hiervoor is er een intensieve samenwerking geweest tussen de Politiezone Brasschaat en Tradelec.

Panasonic

Voor de keuze van de handhelds waren een aantal criteria opgesteld waaraan de apparaten moesten voldoen zoals robuustheid, schermleesbaarheid, gebruiksgemak en batterijduur. Daarnaast was het ook noodzakelijk dat het toestel in alle weersomstandigheden gebruikt kon worden. Hierdoor viel de uiteindelijke keuze op de Toughpad FZ-X1 robuuste handheld tablet van Panasonic. ‘De FZ-X1 geeft onze agenten de mogelijkheid om een inbreuk direct op foto vast te leggen en de benodigde gegevens in te voeren. De geolocatieservices koppelen de overtredingen automatisch aan een plaats en tijd. Hiermee behalen we een enorme tijdwinst,’ zegt Hoogsteyns.

Om veiligheidsredenen is er geen draadloze verbinding tussen de Toughpad handheld tablet en het politiecomputersysteem. Als de agenten terug op het bureau komen, zetten ze de handheld in het dockingstation. Vanaf dat moment wordt automatisch de informatie ingeladen in het computersysteem van de politie en wordt de batterij ook opnieuw opgeladen. Het automatisch inlezen van de gegevens reduceert de kans op fouten. Het enige dat nu nog gedaan moet worden is een controle of de gegevens van het voertuig wel overeenkomen met de geregistreerde gegevens bij de DIV. Dit kan echter door een administratieve medewerker worden gedaan, zodat de agenten hun werk buiten kunnen voortzetten.

De politie van Brasschaat is alvast zeer tevreden over de resultaten. De administratieve verwerkingstijd werd van ruim vijf minuten, naar twee minuten gebracht. Goed voor een tijdswinst van om en bij de 325 uur per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T08:06:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.