Alle data van wagenpark op één platform

Nominatie Computable Award IT Project of the Year in Enterprise Market

Transport- en kraanspecialist Dufour beschikt over een voertuigvolgsysteem dat realtimeminzicht biedt in zijn data. Van het wagenpark, rij- en rusttijden en windkracht tot de bandenspanning. Het project is genomineerd voor een Computable België Award in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

Dufour is Europees marktleider in het installeren van windmolenparken. Voorheen maakte het bedrijf gebruik van een eigen voertuigvolgsysteem voor zijn wagenpark dat bestaat uit negenhonderd voertuigen, waaronder hijskranen, vrachtwagens, trailers, graafmachines en vuilniswagens. Maar dat systeem was niet altijd stabiel.

Vervolgens koos Dufour voor een samenwerking met Webfleet, het dochterbedrijf en de fleetmanagementoplossing van Bridgestone. Dufour kan dankzij het voertuigvolgsysteem van Webfleet voertuigen uit het eigen wagenpark efficiënter volgen en data op afstand uitlezen.

Dufour ziet de data van het wagenpark nu bovendien op één platform. Van gegevens uit de tachograaf tot brandstofverbruik en realtime-data over problemen in de voertuigen. Dit laatste maakt dat onderhoudstaken proactief zijn in te plannen en reparaties en uitvaltijd geminimaliseerd worden.

Windkracht en bandenspanning

"Uit veiligheidsoverwegingen mag er bij een te hoge windkracht niet worden gewerkt"

Dankzij het project heeft Dufour ook inzicht in data uit de hijskranen. Zoals de wind, want uit veiligheidsoverwegingen mag er bij een te hoge windkracht niet worden gewerkt. Het kan de winddata op afstand uitlezen en delen met klanten en de verzekering, dankzij een integratie tussen de windkrachtmeter en het platform. ‘Er zijn nog geen andere bedrijven die dit doen; integrator ARC heeft deze koppeling specifiek voor Dufour ontwikkeld’, klinkt het bij de kraanspecialist.

Op dit moment is het bedrijf ook bezig met een nieuw pilootproject: het in realtime controleren van de bandenspanning en -temperatuur. Dit zorgt voor besparing op de brandstofkosten, optimalisering van de bandlevensduur en het voorkomt pech op de weg.

Waarom deze award?

Op één platform krijgt Dufour inzicht in zijn activa: van wagenpark tot hijskranen. Dankzij het voertuigvolgsysteem van Webfleet zijn voertuigen uit het eigen wagenpark en materieel op efficiënte wijze te volgen en data op afstand uit te lezen, tot de windsterkte en bandenspanning toe.

Het systeem moet Dufour in staat stellen de voertuigen en materiaal, vaak van grote waarde, op te volgen en in goede conditie te houden.

Dit project is genomineerd voor een Computable Award. Informatie over de Computable Awards-nominaties vindt u hier. De komende weken lichten we werkdagelijks de genomineerden in de categorieën IT Project of the Year in Public Market, IT Project of the Year in SMB Market en IT Project of the Year in Enterprise Market toe. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 19 en 20 april. Op 20 april reiken we de prijzen uit op de heroes stage van Cybersec Europe. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-11T10:19:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.