De duty-free-winkel van de toekomst

Nominatie Computable Award IT Project of the Year in Enterprise Market

Lagardère Travel Retail Belgium en Atos tuigen een volledig geautomatiseerd duty-free-verkooppunt op op Brussels Airport. Technologie staat voorop, winkelpersoneel opereert op de oppervlakte. Het project is genomineerd voor een Computable België Award in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

Passagiers die vanaf Pier A van Brussels Airport reizen kunnen daarvoor terecht in de duty-free-winkel van de toekomst. Het zogenaamde Automated Retail Store Systeem van Lagardère Travel Retail Belgium, bekend van taxfreeshops in de luchthaven van Zaventem en Charleroi, en Atos moet de consument in deze winkel een optimale shopping-ervaring bieden.

Dit nieuwe technologische concept, gebaseerd op het gebruik van interactief meubilair en 3d-camera's, maakt de automatische herkenning van de door de passagiers geselecteerde producten mogelijk.


Hoe werkt het?

"Het systeem bestaat uit camera’s en slimme winkelrekken met ingebouwde weegschalen"

Nadat ze het verkooppunt hebben betreden door hun instapkaart te scannen, kunnen de passagiers vrij hun favoriete artikelen kiezen. Deze worden op het moment dat zij de betaalterminal passeren gegroepeerd in een virtueel mandje. De passagiers kunnen dan de details van hun mandje controleren en de transactie afronden met hun kredietkaart.

Het systeem bestaat uit camera’s en slimme winkelrekken met ingebouwde weegschalen. Producten worden herkend aan de hand van locatie en gewicht. In combinatie met de camera’s, die de bewegingen van de winkelbezoekers registreren, weet het systeem welk product door welke klant uit het schap werd genomen.

Toegang tot de winkel vergt geen enkele voorbereiding. Gebruik van een mobiele telefoon is bijvoorbeeld niet vereist. Heeft de klant een vraag? Dan is met één druk op de knop een personeelslid in te schakelen die komt bijspringen.

Waarom deze award?

Het systeem biedt een vernieuwende winkelervaring die de shopper meer autonomie geeft, en het winkelen sneller en gemakkelijker maakt. Om de privacy van de bezoekers te garanderen, wordt gewerkt met infrarood Lidar-camera’s, die bewegingen registreren en van personen een beeldpatroon maken, wat niet door het menselijk oog te interpreteren is.

Dit project is genomineerd voor een Computable Award. Informatie over de Computable Awards-nominaties vindt u hier. De komende weken lichten we werkdagelijks de genomineerden in de categorieën IT Project of the Year in Public Market, IT Project of the Year in SMB Market en IT Project of the Year in Enterprise Market toe. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 19 en 20 april 2023. Op 20 april reiken we de prijzen uit op de heroes stage van Cybersec Europe. U kunt zich gratis registreren voor het event.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-07T11:21:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.