Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Telenet voorziet Afas Stadion van Wi-Fi-netwerk

Telenet realiseert super high-capacity MU-MIMO Wi-Fi netwerk in AFAS Stadion

Telenet heeft opnieuw een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk in een stadion gerealiseerd. Dit maal gaat het om het Afas stadion, de thuishaven van KV Mechelen, dat zich nu ook mag bogen op een volledig ‘connected stadion’ omgeving. Via dit netwerk hebben 18.500 fans toegang tot dit gratis hoogwaardig Wi-Fi netwerk.

Voor de realisatie van dit netwerk is er gebruik gemaakt van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Hierdoor wordt overal in het stadion Wi-Fi geboden voor video-, telefonie- en internetdiensten. Daarnaast is het netwerk geschikt voor plaatsbepalingsdiensten (LBS) en toekomstige innovaties. Het netwerk is tijdens een thuiswedstrijd getest.

Met de Telenet 'Play Sports'-app kunnen fans live sport kijken, extra wedstrijdinformatie raadplegen en 'Terugkijk TV' starten op ieder mobiel scherm. Ook is gekozen voor Multi-User MIMO technologie. Deze technologie is onderdeel van de nieuwste 802.11ac Wave 2 Wi-Fi-standaard waarbij meerdere gebruikers gelijktijdig toegang hebben tot de maximale capaciteit van het access point. Hierdoor wordt de capaciteit van het Wi-Fi netwerk verhoogd.

Het Afas stadion is het tweede stadion in België dat Telenet voorziet van een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi-netwerk. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, werkt Telenet samen met Alcadis en Ruckus Wireless. Alcadis is Carrier Partner van Ruckus Wireless in de Benelux. Het netwerk in het AFAS stadion wordt permanent gemonitord waardoor de kwaliteit en veiligheid van de diensten zijn verzekerd. Voor Alcadis is het AFAS stadion het vierde stadion dat zij voorziet van een super high-capacity Wi-Fi-netwerk met de producten van Ruckus Wireless.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-11T09:54:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.