Borealis verzelfstandigt divisie met SAP

Nominatie Computable Award IT Project of the Year in Enterprise Market

Borealis

Borealis verzelfstandigde zijn Fertilizer-divisie. Om dit mogelijk te maken kreeg de divisie een eigen platform op basis van SAP Hana. Vooral de complexiteit en timing maakte het een pittige onderneming. Het project is genomineerd voor een Computable België Award in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

Het was met het oog op een mogelijke verkoop dat de Borealis-groep besloot om zijn Fertilizer-divisie als zelfstandige eenheid onder te brengen. Om dit te ondersteunen, werd besloten om deze entiteit te voorzien van een eigen it-platform waarop het zo goed als volledige Borealis applicatielandschap werd geïnstalleerd. Dit landschap bestaat uit een uitgebreide SAP ECC/BW Hana omgeving aangevuld met een 50-tal satellietapplicaties.

Verlengd weekend

" De migratie omvatte ook een zogenaamde database carve out"

Het project bereikt meer dan 1.500 gebruikers, verspreid over meerdere vestigingen in Europa. Voor drie onderdelen van dit project deed de Borealis-groep een beroep op Atos als partner: het opleveren van de it-infrastructuur, de installatie van securityoplossingen, en de migratie van het SAP-landschap. Dat laatste omvatte ook een zogenaamde database carve out waarbij data van de Fertilizer divisie uit de Borealis SAP DB werden overgezet.

Het project hield wel wat uitdagingen en risico's in, inzake moeilijkheidsgraad en tijdsdruk. Maar ook omdat veel medewerkers het deels bovenop hun normale activiteiten moesten afhandelen. ‘De grootste uitdaging bestond er uiteindelijk in om alle puzzelstukken te laten samenvallen en de full cut-over te realiseren in een tijdspanne van een verlengd weekend,' zo klinkt het bij Borealis. ‘Op vrijdag 9 september werd het startschot gegeven en dinsdagochtend 13 september was de nieuwe omgeving al operationeel.’

Waarom deze nominatie?

Omwille van timing. Het project deed de dagelijkse activiteiten van meer dan 1.500 gebruikers van de ene dag op de andere verplaatsen naar een applicatie-infrastructuur die voordien niet bestond. En ook omwille van complexiteit. Zo moest een SAP DataBase-omgeving gecreëerd worden die enkel bestaat uit een extract van de Borealis SAP Database en uitsluitend de aan de Fertilizer divisie gerelateerde data overneemt. Ook werd de mogelijkheid aangegrepen om naar recentere softwareversies te gaan en voor SAP over te stappen naar een ander DataBase platform tegen een lagere operationele kost.

De connectiviteit vanuit de Europese Borealis sites diende eveneens verzekerd te zijn. Voor sommige remote sites waren bovendien lokale ingrepen in de it-infrastructuur nodig. En bovendien houdt overstappen op nieuwe hardware en recentere versies van software risico's in op het vlak van compatibiliteit tussen alle samenhangende componenten.

Dit project is genomineerd voor een Computable Award. Informatie over de Computable Awards-nominaties vindt u hier. De komende weken lichten we werkdagelijks de genomineerden in de categorieën IT Project of the Year in Public Market, IT Project of the Year in SMB Market en IT Project of the Year in Enterprise Market toe. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 19 en 20 april 2023. Op 20 april reiken we de prijzen uit op de heroes stage van Cybersec Europe. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-11T17:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.