De Persgroep kiest voor Colt-netwerk

Uitgever De Persgroep heeft Colt gekozen voor het leveren van de bedrijfskritische netwerkverbindingen tussen de veertig verschillende vestigingen in Nederland en twee datacenters in België. De vernieuwing van het netwerk volgt een reeks overnames die de toonaangevende uitgever recentelijk heeft gedaan waarbij de verworven locaties met het centrale netwerk verbonden moesten worden.

De it-afdeling streeft continu naar de beste gebruikservaring binnen de primaire bedrijfsprocessen van de redacties, drukkerijen, abonnementen- en advertentieafdelingen. De kwaliteit en snelheid van deze processen zijn bepalend voor de kwaliteit van de producten en de complete productiviteit van De Persgroep.

Nieuwe overnames

Om de 1,6 miljoen abonnees van onder andere AD, de Volkskrant, Trouw, de Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en het Parool, te bedienen, vertrouwen de ruim vierduizend Nederlandse medewerkers van de uitgever op de stabiele en low latency netwerkverbindingen van Colt. De uitgever vereist dat de netwerkvertraging tussen de vijf en tien miliseconden blijft om onderbrekingen in bedrijfskritieke redactionele, grafische, informatieve en verkoopprocessen te voorkomen. Door in zee te gaan met Colt, beschikt De Persgroep over een schaalbare oplossing die kan voorzien in de uitbreidingsplannen van en mogelijke nieuwe overnames door de uitgever.

De Persgroep heeft de it gecentraliseerd en ondergebracht in twee datacenters in België. Daarbinnen draaien de toepassingen en staat de data opgeslagen die de uitgever nodig heeft om de exploitatie van het portfolio van nationale, regionale én lokale kranten, magazines, radio, en websites in goede banen te leiden. Colt verbindt de 40 Nederlandse locaties van De Persgroep door middel van een hybride epn-oplossing met de datacenters.

Aantal leveranciers beperken

'We hebben verschillende leveranciers vergeleken op onder andere de technische vereisten, de prijs en de netwerkdekking in het buitenland. Het uitgebreide en betrouwbare netwerk van Colt in Europa en hun meedenkende, persoonlijke aanpak, gaven uiteindelijk de doorslag. Colt pakt onze verzoeken en wensen snel op en daar zijn we enorm blij mee. Ze stellen ons als klant centraal en dat is wat we graag terug zien bij onze leveranciers. En dat Colt ons ook kan bedienen als we locaties willen aansluiten in de rest van Europa, past binnen onze strategie om het aantal leveranciers waar we mee werken, te beperken,' zegt Luc Verbist, cio bij De Persgroep.

Guy de Groot, directeur network services bij Colt Benelux: 'Colt heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en leveren van betrouwbare en low latency communicatienetwerken voor mediabedrijven, waaronder uitgevers als De Persgroep. We hebben de digitalisering van de media-industrie van dichtbij meegemaakt waarin behalve de media-producten zelf ook de bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd. De onderliggende netwerken spelen een cruciale rol bij de effectiviteit van deze nieuwe processen en dragen zo direct bij aan het onderscheidend vermogen van uitgeverijen. Mediabedrijven die de digitalisering hebben omarmd zijn zonder twijfel de winnaars binnen een markt waar consolidatie aan de orde van de dag is.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-30T11:02:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.