Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Custom Connect sluit AS260 aan op LINX

Telehouse Docklands

Custom Connect heeft zijn AS260 netwerkplatform aangesloten op de London Internet Exchange (LINX). LINX is de op twee na grootste Exchange in Europa (na AMS-IX in Amsterdam en de Duitse DECIX). Het betekent een belangrijke uitbreiding van de AS260-infrastructuur.

Rutger Bevaart, cto en lead architect bij Custom Connect en tevens de originele eigenaar van het AS260 netwerk: 'We wilden connecteren met LINX omdat meer dan zeshonderd afzonderlijke telecombedrijven en internet service providers (isp's) daar aanwezig zijn. Voortaan kunnen we rechtstreeks met deze partijen dataverkeer uitwisselen.'

De afkorting AS staat voor ‘Autonomous System’. AS's zijn de top level netwerken die gezamenlijk het internet vormen en die elk eigen routeringspolicies kennen. Hoe lager het AS-nummer, hoe ouder en meer gevestigd het netwerk is. Er zijn tienduizenden AS-nummers uitgegeven. Custom Connect runt AS260, dat speciaal is ontworpen om best-of-breed geïntegreerde netwerkservices te verlenen.

Via het AS260 platform verschaft Custom Connect een naadloze, carrier-neutrale en volledig gemanagede netwerkoplossing die public en private clouds integreert met de datacenters en de wereldwijde vestigingen van de klanten. Dat alles in één ontwerp, één contract en één sla (service level agreement). De connectie maakt AS260 tot een serieuze isp voor de UK-markt. Ook klanten in andere regio’s profiteren.

'Alle Custom Connect-klanten die zijn aangesloten op AS260 en gebruik maken van de ip-services, trekken profijt van een verder uitgebreide capaciteit en van de lagere latencies in de communicatie met al die netwerken die zijn aangesloten op LINX', aldus Bevaart. 'Door gebruik te maken van AS260 benutten we altijd het beste pad dat we voor onze klanten hebben. De toevoeging van LINX geeft ons ongeveer 30 procent meer connectivity opties, hetgeen leidt tot een betere keuze en meer flexibiliteit voor onze klanten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-23T10:58:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.