Solvay bespaart met netwerk BT en Ipanema

Solvay, een internationaal chemiebedrijf met vestigingen in 55 landen en het hoofdkantoor in België, heeft zijn telecomkosten met 30 procent weten terug te dringen dankzij dynamisch applicatieprestatiebeheer over een hybride netwerk. Hiervoor gebruikt men BT Connect Optimization, een beheerde dienst van BT gebaseerd op oplossingen van Ipanema Technologies.

Na de verkoop van de farmaceutische tak van Solvay in 2009 verminderde het aantal medewerkers en locaties met 30 procent. In 2011 nam Solvay echter de organisatie Rhodia over, waarmee het aantal medewerkers verdubbelde van vijftienduizend naar dertigduizend. De it-afdeling werd vervolgens belast met het optimaliseren van de Quality of Service (QoS) voor zakelijke applicaties, en moest tegelijkertijd de telecomkosten met 30 procent zien te verlagen.

Deze doelstellingen werden behaald door gebruik te maken van zowel het mpls-netwerk als het internet, en die als één geïntegreerd netwerk in te zetten om de Quality of Service voor eindgebruikers te verbeteren. Ook werden zakelijke toepassingen, waaronder Gmail, Google apps en SalesForce.com, verplaatst naar de cloud met de zekerheid dat dit niet ten koste zou gaan van de prestaties. Verder werd het netwerk voor telepresence verplaatst naar een nieuw multimedia-netwerk met het vertrouwen dat de prestaties niet zouden worden aangetast. Tot slot werd besloten in toenemende mate gebruik te maken van internet als een zakelijk netwerk, en het MPLS-netwerk daarbij te blijven gebruiken voor bandbreedte-intensieve toepassingen, zoals SAP, VoIP en video.

De it-afdeling moest bij het combineren van de Solvay- en Rhodia-netwerken de kosten verlagen en met dezelfde netwerkomvang ondersteuning bieden aan meer locaties, applicaties en gebruikers. Door gebruik te maken van technologie van Ipanema werd inzichtelijk dat slechts 30 procent van de huidige bandbreedte van het bedrijfsnetwerk gebruikt werd door kritische applicaties. De overige zakelijke en niet-kritische applicaties liepen via het internet.

Solvay heeft gekozen voor BT Connect Optimization omdat de oplossing hen volledige controle geeft over de applicatieprestaties, het bedrijfskritische toepassingen beschermt en resources dynamisch worden toegewezen, waarmee het hybride netwerk zo optimaal mogelijk wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-27T10:37:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.