Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ArcelorMittal versterkt zijn HR-mogelijkheden met Oracle Cloud

De internationale staalgigant ArcelorMittal moderniseert zijn rekrutering, personeelsbeheer en andere HR-toepassingen met behulp van Oracle Cloud HCM.

De uitdaging

ArcelorMittal, ontstaan in 2006 uit de fusie van het Luxemburgse Arcelor en het Indiase Mittal, is de grootste staalproducent ter wereld, met een aanwezigheid in 60 landen en een industriële voetafdruk in 18 landen. Het bedrijf produceert veilig en duurzaam staal voor klanten in de automobiel-, bouw-, huishoudelijke apparaten- en verpakkingsindustrie.

Naarmate het bedrijf meer van zijn wereldwijde activiteiten begon te digitaliseren en te automatiseren, zag het de noodzaak om de opleiding en de vaardigheden van zijn bijna 200.000 werknemers te verbeteren en opnieuw in evenwicht te brengen. Het probleem was dat ArcelorMittal's lappendeken van verouderde rekruterings-, trainings- en prestatiebeoordelingsinstrumenten slechts een beperkte functionaliteit bood en weinig zicht gaf op personeelszaken op globaal niveau.

“De basis, zoals die in Oracle Cloud HCM is ingebouwd, was veel sterker dan die van de concurrentie. Oracle begreep duidelijk hoe het moest werken” -
Koen Mols, HR Excellence Program, ArcelorMittal

Het resultaat

Oracle Cloud HCM geeft ArcelorMittal een end-to-end systeem voor het beheer van zijn personeel. Nu al hebben kandidaten voor een baan in Duitsland en Polen toegang tot één enkele carrièrewebsite die alle beschikbare functies wereldwijd centraliseert.

De e-rekruteringsmogelijkheden van Oracle Cloud HCM helpen het bedrijf om effectiever om talent te concurreren, vooral in de zeer competitieve markten waarin hightech- en startende bedrijven zich bevinden. In Polen ontving ArcelorMittal bijvoorbeeld 1.000 sollicitaties tijdens de eerste zes weken van ingebruikname van Oracle Cloud HCM. Intussen ontvangen rekruteringsmanagers meldingen over de voortgang van de kandidaten in plaats van dat ze in bergen e-mails naar informatie moeten zoeken. En in plaats van te moeten inloggen in vijf systemen om een prestatiebeoordeling uit te voeren, of in drie systemen om de opleiding van werknemers te organiseren, kunnen managers Oracle Cloud HCM gebruiken voor elk aspect van het beheer van HR gedurende de hele arbeidslevenscyclus van elke werknemer.

Vergeleken met de duizenden uren die Europese werknemers van ArcelorMittal vroeger spendeerden aan het leren gebruiken van de on-premise HR-systemen, vereist de Oracle Cloud HCM slechts een minimale opleiding. "We moeten er met behulp van Oracle voor zorgen dat we de juiste mensen in het bedrijf op het juiste moment en met de juiste kwalificaties kunnen aannemen", zegt Koen Mols, HR Excellence Program bij ArcelorMittal. "Dat is waar het om gaat."

Waarom de klant voor Oracle kiest...

ArcelorMittal koos voor de Oracle Cloud HCM-suite van HR-toepassingen omdat het een uitgebreide, intuïtieve en bedrijfsbrede oplossing nodig had voor rekrutering, onboarding, competentiebeheer, opleiding, opvolgingsplanning, prestatiebeheer en strategische personeelsplanning. Het was verder belangrijk dat deze oplossing niet door een externe IT-organisatie moest beheerd worden. Oracle was de enige leverancier die blijk gaf van een onwrikbare inzet voor een succesvolle samenwerking, zegt Koen Mols, die het HR Excellence-programma van ArcelorMittal leidt.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-15T09:03:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.