Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EASY UPS gamma: 'Reliable in uncertain times'

Naast haar succesvolle APC gamma dat wereldwijd in datacenters wordt gebruikt, lanceert Schneider Electric het Easy UPS gamma voor al wie op zoek is naar krachtige noodstroomvoorziening aan een betaalbare prijs.

Jan Hoet, Country Sales Director Secure Power Schneider Electric: “Het was de bedoeling een complementair gamma te creëren dat aan dezelfde vereisten voldoet als ons APC gamma, maar dat beter aangepast is aan de noden van het segment van de contractors, de specifiers, de elektriciens, de industrie, de verdelers en de e-distributie. Voor hen is immers vooral een goede connectivity met andere producten en natuurlijk de prijs van belang. “

Slimme UPS

"De huidige UPS-systemen zijn bovendien ook veel energiezuiniger dan hun voorgangers"

Het eerste wat je moet weten over de markt van de UPS, de Uninterruptible Power Supplies, is hoe sterk het aanbod de afgelopen jaren is veranderd. De oude UPS-systemen waren tamelijk statisch, als het ware ‘domme’ apparaten die bedrijven kochten, installeerden en vergaten. Dat was nooit een goede zaak, want UPS-systemen hebben af en toe onderhoud nodig om effectief te zijn. Naast tal van andere functies heeft het huidige aanbod veel meer intelligentie, waardoor ze hun status kunnen rapporteren aan een gecentraliseerde beheerconsole, zodat bedrijven op de hoogte zijn van wanneer een UPS aandacht nodig heeft. De huidige UPS-systemen zijn bovendien ook veel energiezuiniger dan hun voorgangers.


Waarom ‘Easy’?

De Easy UPS is een geavanceerde en betaalbare batterij back-up, die makkelijk te installeren en te onderhouden is. Hij is gebruiksvriendelijk en met behulp van afzonderlijk geleverde voorbedrade accu's eenvoudig aan te sluiten. De Easy UPS enkelfase biedt geavanceerde technologie, ontwikkeld om een breed spanningsbereik en instabiele omstandigheden aan te kunnen. Zelfs bij lage netkwaliteit zorgt de Easy UPS voor een optimale beveiliging. Wat de Easy 3S & 3M betreft, deze 3-fase UPS is snel en eenvoudig te installeren in datacenters of electriciteitsruimten en heeft een krachtige overbelastingsbeveiliging. Deze UPS beschermt je elektronische apparaten tegen schadelijke bliksem, schommelingen en pieken. Hij is makkelijk te managen, te monitoren en uitbreidbaar. Het Easy gamma omvat ook Rack PDU’s & In-row Cooling.

Faalt nooit

Omdat een UPS bedoeld is om noodstroom te leveren in het geval van een stroomstoring, is het belangrijk dat de UPS het zelf nooit laat afweten. Om daarvoor te zorgen zijn er functies in het interne ontwerp van de UPS en in de manier van UPS-systemen te configureren. Zo heb je in het interne ontwerp hot swapping vermogens-, batterij- en intelligentiemodules en redundante vermogensmodules in een enkel chassis.

Op afstand

Veel UPS-systemen hebben nu webinterfaces of een netwerk managementkaart, die UPS-monitoring op afstand mogelijk maken vanop elke computer met een internetverbinding en, in sommige gevallen, zelfs in twee richtingen.

Meten is weten

Els Vanhonsebrouck, Marketing Communication Specialist licht toe: “De Easy UPS Range kan volledig gelinkt worden aan het EcoStruxure architectenplatform dat aan onze klanten oplossingen biedt op drie niveaus. Dit zijn de geconnecteerde producten zoals de Easy UPS en daarboven twee software niveaus: de edge control (realtime monitoring…) en de apps analytics (smart alarming, change managment). Wat typisch is voor de  EcoStruxure is, is dat deze geconnecteerde producten, de edge control producten en de apps zowel onder elkaar communiceren als over de niveaus heen dankzij een open systeem. Op die manier bieden we een meerwaarde aan de klant en kan hij op basis van de data die we hem bezorgen de juiste beslissing nemen. Meten is immers weten.”

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-03T16:04:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.