Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Revolutionair: zeg niet zomaar marktplaats tegen X-OD

Exclusive Networks lanceert X-OD om in te spelen op de stijgende subscription based business en wil op die manier de hele value chain van verdeler, reseller, vendor en eindgebruiker digitaliseren en vereenvoudigen. X-OD is een digitaal platform dat subscription based is waardoor het verbruik vereenvoudigd wordt en nieuwe diensten en op maat gemaakte bundels snel en op grote schaal kunnen worden gecreëerd, verkocht en geleverd. Ben Aelbrecht, General manager Belux Exclusive Networks licht toe hoe ze ertoe besloten dit platform op te zetten. “Sinds vorig jaar zit de subscription based business van Exclusive Networks in de lift. Vendors verkopen momenteel echter naast subscription based ook hardware based of ze werken met een mix van beide, wat het voor de andere partijen (resellers, en eindgebruikers) vaak moeilijk maakt om door de bomen het bos te zien. Daarom besloten we een platform te bouwen waarbij we alle met cybersecurity gerelateerde diensten subscription based aanbieden, ook hardware.”

Niets dan voordelen

X-OD betekent dus een sterke vereenvoudiging en een grotere flexibiliteit voor iedereen. Aelbrecht: “We bundelen dus oplossingen en producten van onze vendoren op een eenvoudigere manier (repackage) en bieden ze als oplossing subscription based aan. Op die manier zijn we meer dan een gewone marktplaats.” Groot voordeel voor resellers is daarbij dat zij in gesprekken met eindgebruikers heel flexibel kunnen zijn en oplossingen op maat kunnen voorstellen aangepast aan ieders budget. Het platform zal bovendien op termijn door resellers gebruikt kunnen worden voor hun white label, zodat ze er ook hun eigen oplossingen en services kunnen aanbieden. Zo hoeven ze zelf niet te investeren in een platform. Met X-OD kunnen leveranciers die momenteel niet op abonnementen zijn gebaseerd, inkomsten uit abonnementen genereren. En kunnen ze dus zonder kosten of risico's beginnen met het transformeren naar nieuwe on-demand bedrijfsmodellen die ze promoten onder hun eigen merk, met hun eigen diensten.

Cybersecurity is hot
Deze pandemie heeft het duidelijk gemaakt, hackers zitten niet stil en meer dan ooit hebben we nood aan cybersecurity nu we met zijn allen massaal van thuis werken. Hoe de toekomst eruitziet, is koffiedik kijken. Aelbrecht: “Door de flexibiliteit van het platform hoeven mensen geen grote investering op voorhand te doen, maar kunnen ze per kwartaal betalen en zien hoe het de komende periode verder evolueert. Ze zijn niet verplicht het total package in een keer op te hoesten, wat in deze onzekere coronatijden zeker een pluspunt is.”

Iedereen happy
Nog een voordeel is dat je slechts één keer een agreement ondertekent en vanaf dat moment het platform kan gebruiken. Je moet dus niet telkens weer onderhandelen voor elk afzonderlijk project. Dat betekent dus minder administratieve rompslomp en ook een lagere kost voor de backoffice van de resellers, want dit wordt door het platform gedaan.

Europa
X-OD is al zes maanden beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk, en sinds 1 november ook in België, Spanje, Duitsland, Finland, Ierland en Oostenrijk. De rest van de wereld volgt in 2021. Aelbrecht: “ We zien dat er grote interesse is in de landen waar we al actief zijn. Heel veel vendors willen de stap zetten naar ons subscription based platform, omdat het zo’n vereenvoudiging betekent en het voor iedereen een gebruiksgemak is. Een trend in Europa is ook dat resellers meer de functie van Managed Security Service Provider (MSSP) gaan opnemen en een soort security dienstenleverancier voor hun klanten worden. Bij die eindgebruikers is er sprake van uniformiteit omdat ze cybersecurity meer en meer gaan consumeren zoals IT-oplossingen, namelijk door te kiezen voor een oplossing op maat en daar per gebruiker een maandelijks bedrag voor te betalen.”

Meer weten?

Voor meer informatie over X-OD en voor een live demo kan je terecht op https://www.x-od.com/live-webinars/  of kan je contact opnemen met Exclusive Networks via sales@exclusive-networks.be.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-11T09:15:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.