Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welkom in het tijdperk van de Intelligent Edge

Door Jerry Garcia, Country Manager van Aruba Networks, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise

De voorbije tien jaar hebben twee grote trends de netwerktechnologie gedomineerd: enerzijds de toegenomen vraag naar mobiliteit en anderzijds de shift van applicaties en gegevens richting cloud. Samen hebben deze revoluties het IT-landschap volledig getransformeerd - van het mobiliteitstijdperk tot het cloudtijdperk. Aan het begin van het nieuwe jaar maken we ons op voor op de volgende fase - de invoering van de Intelligent Edge in 2021.

Veilige terugkeer

Dit jaar zullen IT-teams een volgende stap zetten in hun digitale transformatie met Intelligent Edge en zullen ze de nodige infrastructuren hiervoor moeten opzetten. Het gaat daarbij niet alleen over onderdelen verbinden met de cloud, maar ook over de manier waarop gebruikers en IoT-toestellen met elkaar zullen verbonden zijn. Inclusief de manier waarop het gebruik van aan de edge gegenereerde data nieuwe ervaringen en bedrijfsinkomsten kunnen opleveren.

Uiteraard zal de impact van COVID-19 blijven meespelen in deze transformatie. Met een belangrijke rol voor Intelligent Edge, waarmee bedrijven - in alle sectoren – hun telewerknemers beter kunnen ondersteunen. Intelligent Edge kan de noodzakelijke prestaties leveren die een veilige terugkeer naar de werkplek toelaten en tegelijkertijd initiatieven voor bedrijfscontinuïteit mogelijk maken.

Echt invloed op business

"Het geeft IT-leiders een proactieve en zelfs preventieve controle over hun netwerken, waardoor ze optimale prestaties en betere resultaten kunnen garanderen."

Naarmate we – hopelijk snel - in een post-corona wereld terecht zullen komen, zal de Intelligent Edge, in combinatie met flexibele As-a-Service-modellen, organisaties de zekerheid, inzichten en flexibiliteit bieden die ze nodig hebben om zich aan te passen aan én te slagen in wat ongetwijfeld een ongelooflijk dynamisch ondernemingsklimaat zal worden.

In het bijzonder zien we dat bedrijven vandaag streven naar flexibiliteit. Ze omarmen Networking-as-a-Service (NaaS), omdat het hen meer mogelijkheden biedt voor zowel on-premise als cloud-gebaseerde levering van IT-diensten, inclusief toegang tot de nieuwste netwerkcomponenten (hardware en software) naast AI-gebaseerde diensten om het meeste uit data te halen. Dit vergemakkelijkt de succesvolle implementatie van automatiserings- en initiatieven rond data analytics. Het geeft IT-leiders een proactieve en zelfs preventieve controle over hun netwerken, waardoor ze optimale prestaties en betere resultaten kunnen garanderen. En uiteindelijk is dat de manier waarop IT echt invloed heeft op de business.

Viermaal vooruitgang

Met het oog op wat komen zal dit jaar, zijn dit de belangrijkste gebieden waarop we volgens mij grote vooruitgang zullen zien:

-          In een aantal sectoren zullen bedrijven starten met de uitrol van nieuwe IT-platformen die bestaan uit cloud-geconnecteerde computing, opslag en netwerken, die direct naast een nieuwe generatie Intelligent Edge-apparatuur worden geplaatst. De eerste voorbeelden zullen we zien in productie-, verwerkings- en distributiebedrijven. Deze nieuwe aanpak zal de productiviteit verbeteren dankzij minder downtime.

-          Het volume en het belang van data zal nog toenemen. Meer ondernemingen zullen de kracht van data gebruiken om intern innovatie te stimuleren. Dat levert betere bedrijfsresultaten op en zal ook de ervaringen van werknemers en klanten verrijken. Uit onze interacties met klanten beginnen we nu stilaan de transformatie te zien waarbij het grootste deel van hun data buiten het datacenter of de cloud wordt gegenereerd.

-          Op het gebied van automatisering en AIOps zullen er komend jaar voortdurend innovaties zijn. Dit zal organisaties helpen om hun IT-personeel te heroriënteren naar meer taken die business ondersteunen – of zelfs creëren - in plaats van veel te veel tijd te besteden aan het opsporen, analyseren en herstellen van problemen die de werking van het netwerk negatief kunnen beïnvloeden en de bedrijfsvoering die ervan afhangt. Het sneller kunnen oplossen van problemen - of het anticiperen op mogelijke problemen en ze dus voorkomen - zal een betere gebruikerservaring en klantenervaring verder ondersteunen.

-          Netwerkteams zullen de leiding hebben over het elimineren van de silo's die de server-, opslag-, virtualisatie-, DevOps-, SecOps- en AIOps-functies van elkaar scheiden. Het verwijderen van deze barrières zal organisaties in staat stellen om een nauwere samenwerking te realiseren waardoor ze sneller hun doelstellingen zullen bereiken en de ongekende economische tegenslagen door de wereldwijde pandemie kunnen overwinnen.

IT in de spotlight

2020 was een jaar van ongekende uitdagingen op vele niveaus. Toch hebben de innovaties die we de afgelopen 12 maanden in de netwerktechnologie hebben gezien ons soelaas gebracht en een aantal nieuwe manieren om met het ‘nieuwe normaal’ om te gaan. De pandemie heeft IT ook meer in de schijnwerpers gezet, aangezien CEO’s nu het belang ervan zijn gaan inzien om de uitdagingen – die scherper werden door de pandemie - te helpen doorstaan en zelfs om er concurrentievoordelen uit te halen. Deze voordelen variëren van het activeren van personeel, het creëren van een gelukkiger en productiever personeelsbestand, tot het stimuleren van nieuwe businessinitiatieven en ontwikkelen van nieuwe producten.

En ook in 2021 zullen we blijven voortbouwen op deze innovaties. We zullen nieuwe manieren vinden om de vele mogelijkheden en voordelen van Intelligent Edge te benutten om de nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden en te overwinnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T15:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.