Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Industrial edge zit in de lift

Schneider Electric ziet dat edge computing niet alleen in de telco en commerciële sector, maar ook in de industrie meer en meer ingeburgerd geraakt. Niet in het minst omdat meer en meer toestellen verbonden zijn, het zogenaamde Industrial Internet of Things (IIoT).

Zoals in vele sectoren wordt de slimme verwerking van data in de industrie steeds belangrijker. Veel bedrijven hebben dit al onderkend en analyseren dan ook data van machines en installaties op industriële servers en in industriële behuizingen. Het probleem is echter dat fabrieken en productiesites er eigenlijk niet op voorzien zijn een datacenter binnen hun muren onder te brengen. Terwijl ze net wel hun machines moeten aansturen en onderhouden. Dankzij nieuwe slimme technologieën, zoals virtual of augmented reality, wordt bijvoorbeeld het inspecteren van machines kinderspel. Het volstaat een tablet tegen een machine te houden om te weten over welke onderdelen de machine beschikt. Door eenvoudig een bepaald onderdeel aan te klikken, wordt onmiddellijk de status van dat onderdeel weergegeven en weet je of het onderdeel aan vervanging toe is of niet.

Aangepaste racks
Thomas van Tricht, IT Channel Account & Distribution Manager bij Schneider Electric : “Wij spelen in op deze trend met robuustere racks die dan ook voldoen om applicaties te huisvesten en deze efficiënt te laten functioneren, ook in deze industriële omgevingen waarbij er blootstelling is aan bijvoorbeeld fijnstof, vocht of schadelijke dampen.”

Omgekeerd gemonteerd
De servers en hun behuizingen worden niet alleen steeds efficiënter verbeterd om alle omstandigheden aan te kunnen, ook de montage wordt slimmer, vertelt van Tricht: “Omdat een locatie er zich niet altijd toe leent en een server soms nergens een geschikte plek heeft, ontwikkelde Schneider Electric een rackbehuizing die verticaal aan de wand gemonteerd wordt. De servers en andere toestellen in het rack hangen dan met hun onderkant aan de muur. Dat is ook logischer naar koeling toe, de warmte wordt dan namelijk aan de achterkant afgevoerd.”

Continuïteit
In de industrie gaat het om slim, energiezuinig en veilig produceren. Maar ook om continuïteit, en laat dat nu net Schneiders core business zijn. In IioT- of AI (Artificial Intelligence) toepassingen hebben alle sensoren en apparaten die gegevens genereren stroom nodig, net als de computersystemen die deze gegevens verwerken. Om ervoor te zorgen dat deze systemen kunnen functioneren, zelfs in het geval van een stroomstoring, is een back-up stroomplan nodig. Dit zorgt zowel voor een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) die ten minste enkele apparaten van stroom kan voorzien totdat de stroomtoevoer hersteld is, als voor het veilig afsluiten van de andere apparaten, om zodoende gegevensschade- of verlies te voorkomen.  Schneiders UPS-systemen kunnen bijdragen aan zo’n continue werking.

Monitoring
Ook voor de monitoring en het beheer van deze industriële Edge locaties heeft Schneider een oplossing voorhanden. EcoStruxure IT is namelijk perfect geschikt om proactieve inzichten te verkrijgen met betrekking tot kritische toepassingen die een impact hebben op de continuïteit en de beschikbaarheid van de Edge IT omgevingen. Deze software maakt het mogelijk in real-time aanbevelingen te doen voor de optimalisering van de infrastructuur.

Kortom, zowel partners- als eindklanten zijn bij Schneider aan het juiste adres voor toepassingen met betrekking tot Industrial Edge.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T15:41:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.