Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

APC By Schneider Electric, de enige vendor die voor Edge computing een totaaloplossing biedt.

Dit artikel delen:

In Covidtijden zien we dat de vraag naar Edge oplossingen zich steeds sneller doorzet. Thomas Van Tricht, IT Channel Account & Distribution Manager bij Schneider Electric, licht toe welke oplossingen zij in deze context aanbieden.

Edge computing betekent dat de dataverwerking wordt uitgevoerd aan de rand van het netwerk en dat data dus niet eerst naar een datacenter gestuurd wordt voor verwerking in de cloud. Thomas Van Tricht: “Edge computing slaat op de technologie waarbij de gegevens zo dicht mogelijk bij de bron verwerkt worden. Het stelt bedrijven in staat data op de meest ideale plaats en het meest geschikte moment te verwerken zonder de traditionele nadelen die vaak met Cloud computing gepaard gaan, bijvoorbeeld latency of privacy gerelateerde issues. Vooral bedrijven in de sectoren finance en healthcare vinden het geen goed idee hun data op te slaan in een of ander ver land.” Daarnaast zien we dat Edge computing zich uitstekend leent voor nieuwe ontwikkelingen zoals IoT, slimme auto’s, intelligente supply chain systems, enz., omdat snelheid hier cruciaal is en data niet over het publieke net naar de andere kant van het land moet gestuurd worden.  

Voordelen 

Een van de voordelen van Edge computing is de verminderde latentie van edge-applicaties. De verwerking dicht bij de plek waar de data gegeneerd wordt, zorgt immers voor een kortere responstijd. Daarnaast laat het lokaal bewaren van data ook toe de connectiviteitskosten te verlagen. Het bandbreedteverbruik vermindert namelijk als de videostream lokaal verwerkt wordt. Bovendien verkleint het volume van getransfereerde data bij lokaal opslaan.

Remote locaties
Zeker in Covidtijden moet bedrijfszekerheid ook op afstand gegarandeerd worden. Aangezien Edge computing ‘smart’ en ‘connected’ is, leent het zich perfect om op afstand te monitoren. Thomas Van Tricht: “Wij hebben de laatste jaren op deze trend ingespeeld door Edge – nog meer – in ons gamma te integreren. Er zijn nu immers ook remote sites die kleine of grote applicaties draaiend moeten houden. Zo hebben we recent een 6U Microdatacenter Rack uitgebracht, dat uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld winkels die geen dedicated IT-room en geen eigen IT-personeel hebben. Dit rack is perfect te combineren met een Easy UPS, een geavanceerde en betaalbare batterij back-up die werkt op lithium-ion en niet op loodzuur batterijen. Niet alleen nemen die minder ruimte in, ze zijn ook lichter en hebben een levensduur van tien in plaats van vijf jaar.”

Oplossingen
Schneider biedt drie oplossingen voor beheer op afstand: EcoStruxure IT for Partners, waarbij de infrastructuur door een IT-partner wordt beheerd; EcoStruxure Asset Advisor, waar het servicebureau van Schneider meekijkt en klanten advies geeft; en ten slotte EcoStruxure IT Expert, waar de klant zelf aan het stuur staat. Thomas Van Tricht: “Remote moet je niet alleen weten wanneer er een batterij stukgaat, je moet ook de uptime van de UPS en de servers garanderen, naast de status, de temperatuur en de vochtigheid. Met de EcoStruxure software beheer je de totale structuur en kan je ook voorspellend (‘predictive’) werken.”

Extra veilig
Om al deze kritische toepassingen ook fysiek te beveiligen, hebben we het Netbotz gamma. Met zijn geïntegreerde sensoren m.b.t. temperatuur, vochtigheid, inbraakdetectie, zijn toegangscontrolepods en camera’s, beschermt Netbotz tegen ongeautoriseerde toegangs- en andere risico's.

Het juiste adres
Met zijn kennis en competentie helpt Schneider Edge computing sneller te implementeren. Hiervoor maken ze gebruik van de kennis in hun getrainde- en gecertificeerde partnerkanaal. Deze partners stellen Schneider in staat om eindklanten in alle regio’s te gaan begeleiden in deze transitie.

Aangezien pricing cruciaal is -zeker in deze tijden- heeft Schneider ook het Public Sector Programma in het leven geroepen. Dit programma is specifiek bedoeld om klanten in de Public Sector, meer bepaald Government, Healthcare & Education te helpen dankzij zijn scherpe prijzen.

Meer weten?

Voor meer informatie over Edge Computing kan je steeds terecht op onze website: https://www.apc.com/be/en/solutions/business-solutions/edge-computing/. Indien je in contact wilt komen met één APC’s erkende Edge partners, kan je contact opnemen met Thomas van Tricht via thomas.vantricht@se.com

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-04T09:30:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.