Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FlexPLM uitgebreid met Adobe Illustrator module

FlexPLM Design Module for Adobe Illustrator

PTC introduceert de geavanceerde FlexPLM Design Module for Adobe Illustrator als eerste uitbreiding binnen de FlexPLM Digital Design Suite. Met de Design Suite kunnen ontwerpers workflows optimaliseren en ontwerpprocessen van het begin tot het eind digitaliseren.

Ontwerpers in de retailsector die zich bezighouden met mode, schoeisel, vrijetijdskleding en consumentengoederen kunnen met de Design Module rechtstreeks vanuit de Adobe Illustrator-workplace producten ontwerpen in de retail product lifecycle management (PLM)-software FlexPLM van PTC.

De FlexPLM Design Module for Adobe voorziet in de groeiende behoefte aan innovatiegestuurd ontwerp, efficiënte ontwikkelingsprocessen en verbeterde communicatie tijdens het ontwerp en de productontwikkeling. Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze productschetsen creëren door gebruik te maken van door FlexPLM beheerde data in Adobe Illustrator. De focus blijft daarbij gericht op creativiteit en het product in plaats van handmatige taken en procedures die geen toegevoegde waarde bieden.

De FlexPLM Digital Design Suite omvat daarnaast de Colorway Design Tool, Swatch Maker Tool en Design Template Builder. Met deze tools kunnen ontwerpers onder meer nieuwe producten of productontwerpen creëren in Adobe Illustrator en die beschrijven aan de hand van kenmerken en schetsen. Ook kunnen ze door FlexPLM beheerde kleuren, materialen en paletten vinden, weergeven en gebruiken in schetsen in Adobe Illustrator.
Daarnaast kunnen ze een design card creëren in Illustrator om productschetsen te combineren met alle materialen, kleuren, prints en patronen die voor het product worden gebruikt.

Doordat gebruikers eenvoudig schetsen uit kunnen wisselen tussen Adobe Illustrator en FlexPLM, op basis van vertrouwde functies zoals drag-and-drop, ruimt deze integratie diverse obstakels uit de weg voor creatieve teams die met traditionele PLM-interfaces werken. Schetsen kunnen zelfs op de achtergrond worden ingecheckt in het FlexPLM-systeem, dat fungeert als één gezaghebbende bron van ondersteuning voor het ontwerpproces.

“Met FlexPLM en deze nieuwe ontwerptools kunnen retailers hun ontwerpprocessen volledig digitaliseren, van het conceptstadium tot de goedkeuringsfase. Dit zorgt voor kortere doorlooptijden en maakt het mogelijk om potentiële ontwerpkosten en risico’s in een vroegtijdiger stadium te identificeren”, aldus Quach Hai, senior director Retail Product Management bij PTC.

“Deze nieuwe module integreert Adobe Illustrator, de beste ontwerptool in zijn soort, met FlexPLM ter ondersteuning van een soepeler planning-, ontwerp- en ontwikkelingsproces. De oplossing is ontwikkeld met het oog op ontwerpefficiëntie. Dat betekent dat ontwerpers zich niet bezig hoeven te houden met databeheer en zich kunnen concentreren op datgene waar zij het beste in zijn: creatief werk verrichten.

PTC zal op korte termijn aanvullende FlexPLM Design-tools introduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-03T12:22:00.000Z PTC
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.