Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ICT-beslissers MKB kiezen massaal voor de cloud

ICT-beslissers MKB kiezen massaal voor de cloud

Paessler AG, specialist in netwerkbewaking, maakt de resultaten bekend van een enquête onder meer dan 2.000 ICT-beslissers wereldwijd. Dit onderzoek brengt in kaart hoe zij over cloud computing denken en hoe ze de cloud inzetten om tegemoet te komen aan de eisen van het veranderende bedrijfsklimaat. De meerderheid van ICT-besluitvormers blijkt positief gestemd over de cloud en is van plan om cloud-implementaties de komende jaren verder uit te breiden.

Een overweldigende meerderheid van de ICT-beslissers (80,1%) blijkt positief gestemd over de cloud. Het feit dat veel besluitvormers zich op hun gemak voelen bij de cloud, betekent echter niet dat zij alle onderdelen van hun ICT-infrastructuur daarin onderbrengen. De populairste cloud-toepassingen zijn webhosting, blog- en contentbeheer (39,2%), e-mail (32%) en bestandsuitwisseling (32,2%).

Hoewel momenteel voornamelijk standaardapplicaties in de cloud worden ondergebracht, zijn ICT-beslissers van plan om in 2018 complexere bedrijfstoepassingen naar de cloud over te zetten. Dit geldt met name voor applicaties voor netwerkbeheer (34,6%), back-upoplossingen (33,9%), verkoop-, CRM- en ticketingsystemen (35,4%).

“In het MKB is sprake van een overstap naar de cloud. Het gebruik van de cloud en BYOD verandert de manier waarop bedrijven met ICT omgaan ingrijpend”, zegt Dirk Paessler, de oprichter en CEO van Paessler. “Hoewel de cloud een belangrijke rol speelt bij de ICT-ervaring van werknemers, zullen systeembeheerders nog altijd local area networks, switches en datarooms blijven beheren. Welkom in de hybride toekomst.”

Ondanks hun hoge mate van goedkeuring voor de cloud tonen veel ICT-beslissers zich nog altijd sceptisch over bepaalde aspecten van deze technologie. De informatiebeveiliging vormde het belangrijkste punt van zorg: 44,7 procent van alle respondenten ziet dit als een groot struikelblok. Nog eens 41,3% noemt dit een ‘enigszins zorgwekkend’ aspect.

Verder was er sprake van belangrijke verschillen tussen landen wat betreft de houding ten opzichte van de cloud. Amerikaanse ICT-beslissers zijn het meest optimistisch over de cloud (87,6%). In het Verenigd Koninkrijk waren de respondenten iets minder positief (78,2%). Duitse respondenten toonden zich iets gereserveerder (58,3%).

“Onze thuismarkt in Duitsland vertoont nog altijd een zekere mate van scepsis over de cloud. Deze werd echter niet gedeeld door de respondenten uit andere landen”, aldus Paessler. “Ook bij Paessler denken we dat een ‘Cloud First’-aanpak cruciaal is om voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst. En dat geldt voor het midden- en kleinbedrijf overal ter wereld.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-03T14:23:01.000Z Paessler


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.