Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hardware ADC’s steeds minder populair

Dit artikel delen:

Uit onderzoek van ZK Research, mede mogelijk gemaakt door Avi Networks, blijkt dat hardware-toepassingen in de Application Delivery Controller (ADC) markt hun grip verliezen. 63 procent van de respondenten geeft aan bij een volgende aanschaf een andere ADC-oplossing te overwegen en 40 procent overweegt een cloud-native vorm. Respondenten van het onderzoek noemen hoge kosten, gebrek aan automatisering en langzame uitrol als grootste frustraties van de huidige hardware-gebaseerde ADC-oplossing.

Meer dan 80 procent geeft aan dat het implementeren van een nieuwe load balancing-oplossing dagen tot maanden kan duren. Gebruikers van hardware-gebaseerde ADC’s gaven twee keer zo vaak als cloud-native gebruikers aan dat veranderingen in de ADC de uitrol van applicaties significant vertragen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 100 respondenten werkzaam in de ICT-branche.

Gebrek aan inzicht en automatisering
Traditionele hardware ADC’s laten zich kenmerken door gebrek aan inzicht en automatiseringsopties. 66 procent van de respondenten stelt niet in staat te zijn wijzigingen aan de ADC te automatiseren. Ook zegt 33 procent niet te weten hoeveel ADC-gerelateerde downtime zij hebben geleden.

“We zien veranderingen in het ADC-landschap. De tevredenheid van klanten wat betreft traditionele oplossingen neemt af, terwijl hun interesse in cloud-native oplossingen sterk toeneemt. Dit duidt op een grote verschuiving in de markt. Gezien het enorme belang van cloud- en mobiele applicaties is het verrassend te constateren dat veel organisaties productiviteit en omzet mislopen door dergelijke problemen, zonder deze te evalueren”, aldus Zeus Kerravala, Principal Analyst bij ZK Research. Het onderzoek toont aan dat automatisering en inzicht in de prestaties van ADC’s een toenemend verlangen is en dat organisaties derhalve steeds meer kijken naar een software, cloud of virtuele aanpak. Deze vormen verschaffen de snelheid die nodig is om een soepele uitrol van applicaties te garanderen.

Webinar
De resultaten van het onderzoek worden verder uitgediept in de webinar gepresenteerd door Principal Analyst Zeus Kerravala van ZK Research. Hierin gaat Kerravala onder andere in op veel voorkomende ADC-uitdagingen, trends in het uitrollen van cloud-native applicaties, toekomstige oplossingen en de meest gevraagde features door netwerk engineers.
---
Over Avi Networks
Avi Networks biedt public-cloudachtige flexibiliteit voor applicatiediensten en gaat daarbij verder dan alleen load balancing, met voorzieningen als diepe applicatieanalyse, voorspellende autoscaling en beveiliging in het datacenter of de public cloud. Het Avi Vantage Platform maakt gebruik van software-defined principes voor krachtige, elastische levering van applicaties op bare-metal servers, VM’s of containers. Het platform is gebouwd op software-defined principes, draait op commodity-x86-servers, virtuele machines, containers, en past bij de automatisering en self-service doelstellingen van de moderne ondernemingen. Meer informatie op www.avinetworks.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T11:37:00.000Z Avi Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.