Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Duurzaam handelen met informatieplatform Liber

Dit artikel delen:

BCT, specialist in Enterprise Information Management, introduceert met informatieplatform Liber gepersonaliseerde werkomgevingen met één centraal organisatiebrein. Hiermee speelt BCT in op de vraag om grip te krijgen en te houden op cruciale informatiestromen. Door de opkomende platformeconomie wordt het namelijk steeds belangrijker dat systemen op de juiste manier met elkaar interacteren en informatie uitwisselen. Verschillende netwerken moeten met elkaar kunnen samenwerken, wat zorgt voor diverse informatiestromen die door elkaar lopen. Dit is een uitdaging waar onder andere veel gemeentes nu voor staan. Met Liber biedt BCT uitkomst.

Eén centraal organisatiebrein 

De oplossing biedt informatiebeheer en -technologie rondom de volgende componenten: processen, documenten, objecten en collaboratie. Deze zijn cruciaal bij het realiseren van een centraal organisatiebrein in één omgeving. Door de informatiestromen van al deze componenten met elkaar te combineren ontstaat er één versie van de waarheid voor iedere gebruiker. Hiermee is Liber veel meer dan slechts een zaaksysteem. Uiteraard is het platform compliant met de AVG door inzichtelijke informatiestromen en autorisaties.

Gepersonaliseerde werkomgeving

Het platform heeft een open infrastructuur met API’s, waardoor andere applicaties en systemen naadloos aansluiten op het platform. Dit is van belang om een gepersonaliseerde werkomgeving aan te bieden met de juiste informatie op het juiste moment – oftewel contextgevoelig ontsluiten van informatie. Door deze flexibele werkwijze kan de invulling van Liber naar wens afgestemd worden op organisatieniveau, maar ook op een specifieke afdeling of zelfs individu. Iedere medewerker heeft immers andere informatie nodig om zijn werk goed te kunnen uitvoeren.

Informatieplatform 

Liber is bij uitstek een informatieplatform voor medewerkers van gemeentes en faciliteert daarnaast een omgeving voor externe gebruikers, zoals burgers en bedrijven. Dit geeft het platform een extra dimensie. BCT brengt zo gemeentes en zijn inwoners samen en stimuleert lokale samenwerkingen, daarmee inspelend op de platformeconomie van vandaag. Organisaties en burgers kunnen nu op een fundamenteel andere wijze informatie uitwisselen.

Ali Machrafi, business development manager bij BCT: “Liber is gebaseerd op informatietechnologie die het primaire bestaansrecht van organisaties en hun klanten benadrukt. Het platform zorgt voor toenemende transparantie en de mogelijkheid om grip te krijgen en te behouden op kritische informatiestromen. Daarnaast kan Liber nieuwe technologieën incorporeren en faciliteren. Dit maakt het mogelijk om te excelleren in dienstverlening. Ik kijk uit naar de verschillende toepassingen van deze evolutie in informatiemanagement.”

Meer informatie over Liber is te lezen in het whitepaper ‘Liber luidt nieuw tijdperk in

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T14:20:03.000Z BCT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.