Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optimaliseer Azure Cloud én Office 365 werkplek

Dit artikel delen:

Trusted IT-advisor Insight biedt klanten een nieuwe en unieke optimalisatie-services aan voor Microsoft Azure én Office 365. Deze diensten richten zich op het optimaal laten renderen van de reeds gemaakte of toekomstige investeringen in Azure en O365 cloud omgevingen. Resultaat? Meer efficiëntie, veiligheid en kosteneffectiviteit.

Heel wat ondernemingen streven naar het moderniseren van hun traditionele IT oplossingen en kozen daarom voor een implementatie van Office 365 en/of over te stappen naar Azure cloud. Een prima keuze voor de toekomst, alleen kan deze investering samen gaan met een complexe en tijdrovende opvolging. Veel gestelde vragen: wat is mijn cloud gebruik vandaag, hoe zal die evolueren, is mijn omgeving voldoende beveiligd en is er een optimaal gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheden? Kortom, rendeert deze cloud investering optimaal?

Met de twee nieuwe optimalisatie diensten biedt Insight de nodige inzichten en adviezen aan waardoor bedrijven maximaal kunnen genieten van de voordelen van Azure en O365.

1. Hybrid Cloud Optimisation Service

De overstap naar cloud is een continu proces: na de implementatie moet er voortdurend gewerkt worden aan het optimaliseren van deze investering. Waaronder het gebruik en de prestaties van virtuele machines en geheugenopslag opvolgen, evalueren van de processen om gebruikers te creëren en hen de nodige rechten toe te kennen, beheer van de licentiecontracten, enzovoort. De service bestaat uit een onafhankelijke assessment van de Azure-omgeving van de klant en identificeert gebieden die in aanmerking komen voor optimalisatie. De service wordt zowel in een standaard als in een “op maat” gemaakte versie aangeboden.

“Deze nieuwe service is uniek in de markt. We willen klanten helpen met het optimaliseren van cloud omgeving", zegt Benoit Vanhove, Solutions Sales manager van Insight Belux. "Organisaties focussen almaar meer op de cloud, daarom is het van vitaal belang dat ze dat op de meest effectieve manier doen. Dankzij deze service krijgen ze een efficiënter en kosteneffectief platform."

2. Connected Workforce Optimisation Service

Werknemers werken steeds mobieler. Vandaar dat vele bedrijven de overstap naar Office 365 maken. Ook hier zien we hetzelfde fenomeen waarbij organisaties nood hebben aan een continue optimalisatie om de investering zo rendabel mogelijk te maken of te houden.    

De Connected Workforce optimalisatie Service werkt volgens een bewezen methodologie en evalueert aspecten zoals onder andere identiteit, netwerkcapaciteit, gebruikers profielen, IT -operaties en O365 consumptie patronen.

In samenwerking met belanghebbenden op de afdelingen geven de Insight consultants in het eindrapport advies over de workloadprestaties, uitdagingen bij licentiebeheer, toegang tot nieuwe servicefuncties en eventuele verbeteringen aan het netwerk om aan de gebruikers een performante werkplek aan te bieden. 

“De nieuwe service van Insight vergroot de efficiëntie en effectiviteit en helpt bedrijven in hun streven naar de perfecte Connected Workforce" voegt Benoit Vanhove er nog aan toe.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-20T16:06:34.000Z Insight


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.