Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAAS oplossing voor inzichten in parkeerbeleid

Dit artikel delen:

Parktrack, de SAAS oplossing voor slimme inzichten in het parkeerbeleid Steden worden overspoeld door auto’s. Winkeliers klagen dat klanten niet bij hun winkels kunnen parkeren. Bewoners kunnen niet langer dicht bij huis parkeren. Steden en gemeenten hebben een efficiënte oplossing nodig om de verkeersstromen en parkeerproblemen beter te beheren. Parkeerplaatsen met bijvoorbeeld sensoren bieden een oplossing om parkeren vlotter en efficiënter te laten verlopen. Maar dit moet uiteraard goed kunnen beheerd worden.

Met Parktrack van Geosparc is er nu een gebruiksvriendelijke SAAS (Software-As-A-Service) oplossing, die een real-time beeld biedt van hoe parkeerplaatsen worden gebruikt. Parktrack wordt op dit ogenblik geïmplementeerd in nauwe samenwerking met onder meer Nedap Mobility Solutions en Tradelec.

Parktrack kan ingezet worden zowel bij steden, gemeenten en andere beheerders van grote parkeeroppervlakten. De software kan gekoppeld worden met verschillende merken en modellen van sensoren.

Parktrack laat steden en gemeenten o.a. toe om:

- Een eenvoudige en betrouwbare rapportering op te stellen op basis van beschikbare sensordata, aangevuld met stad-specifieke mobiliteitsfactoren

- Een real-time overzicht op kaart te krijgen van alle parkeerplaatsen met sensoren in hun stad of gemeente

- Te allen tijde te weten hoe lang de parkeerplaatsen reeds bezet zijn

- Inzicht te krijgen in het gebruik van alle soorten parkeerplaatsen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van parkeerplaatsen voor elektrische auto's

- Op een betrouwbare en efficiënte manier op te treden/te verbaliseren bij overschrijding van de tijdslimieten

- Om informatie van GIPOD te koppelen met tijdelijk niet beschikbare parkeerplaatsen (Inname Openbaar Domein)

Kris De Pril, CEO van Geosparc:“Een betere en vlottere mobiliteit staat hoog op de agenda van alle steden en gemeenten. Waar en hoe lang parkeren is één van de belangrijke zaken van het mobiliteitsbeleid. Met Parktrack brengen we een gebruiksvriendelijke oplossing om dit stuk van het beleid goed te kunnen implementeren, opvolgen en bijsturen. Parktrack is een onmisbare tool voor slimme inzichten en bijsturingen in uw parkeerbeleid en sluit als nieuwe oplossing perfect aan bij onze nieuw uitgestippelde missie en visie.”

 

PARKTRACK DISCOVERY DAY

Op 8 november organiseert Geosparc en de deelnemende partners Nedap Mobility Solutions en Tradelec een ‘Parktrack Discovery Day’ waarbij de SAAS oplossing uitgebreid getoond zal worden en de betrokken partijen hun aandeel in en de meerwaarde van de oplossing zullen toelichten.

Wanneer: Donderdag 8 november 2018 van 13u30 tot 16u30.

Waar: Van Der Valk Drongen, Zaal De Kever, Baarleveldestraat 2, 9031 Drongen

Interesse? Schrijf hier in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-11T08:41:26.000Z Geosparc


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.