Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Snellere infra en bescherming Nutanix met Rubrik

Dit artikel delen:

Eleos realiseert een snellere infrastructuur en beschermt Nutanix AHV met Rubrik. De christelijke geestelijke gezondheidszorg- verlener Eleos uit Amersfoort nam onlangs de datamanagement-oplossing van Rubrik af en realiseerde daarmee een vier keer verbeterde back-up performance, 90 procent snellere restores, 90 procent besparing op beheertijd, een 71 procent kleinere datacenter-footprint en een naadloze integratie met Nutanix AHV, een gratis ingebouwde virtualisatie-oplossing voor bedrijfsvirtualisatie, klaar voor een multi-cloud wereld.

Eleos biedt behandeling, gespecialiseerde begeleiding bij patiënten thuis of hulp in een van hun herstelcentra. De huidige organisatie ontstond in het jaar 2000 als gevolg van een fusie tussen drie instellingen: Hervormd Psychiatrisch Ziekenhuis de Fontein, GLIAGG De Poort en GLIBW.    Michiel van Nieuw-Amerongen, ICT-coördinator en netwerkmanager, beheert een vijf persoons ICT-team dat 650 werknemers en 35 locaties voor patiëntenzorg in heel Nederland ondersteunt.  "IT is cruciaal voor ons bedrijf," zegt Van Nieuw-Amerongen. "Onze infrastructuur verbindt al onze locaties met elkaar. Voor een klein team kan het beheren van een omgeving van deze omvang echter een uitdaging zijn. De datamanagement-oplossing van Rubrik heeft ons proces gestroomlijnd en de tijd die we besteden aan dagelijks back-up beheer drastisch verminderd." 

Voor de komst van Rubrik, worstelden Van Nieuw-Amerongen en zijn team met hun oude back-upoplossing. "We hadden verschillende problemen met onze vorige oplossing, wat ervoor zorgde dat we de back-ups dagelijks moesten controleren en troubleshooten. We hebben vaak back-ups gemist vanwege capaciteitsproblemen, waardoor we veel te veel tijd besteedden aan het beheren van de back-ups," stelt Van Nieuw-Amerongen. “Recovery was bijna onmogelijk. Onze back-ups werden disk-to-disk opgeslagen en vervolgens naar tape. Als we restores wilden uitvoeren, moesten we helemaal naar Amsterdam rijden om de tapes op te halen."  

Minder beheertijd en snellere restores  Het IT-team had een oplossing nodig die de capaciteitsproblemen zou oplossen en de back-upprestaties zou verbeteren. Partner PQR beval Rubrik aan voor datamanagement en Nutanix voor primaire opslag om aan hun eisen te voldoen. Van Nieuw-Amerongen: "Met Rubrik hebben we aanzienlijke administratieve tijdwinst gerealiseerd die ons team nu kan gebruiken voor meer strategisch werk. Dit betekent dat we onze gegevens volledig kunnen beschermen en geen concessies hoeven te doen door alleen de kritieke back-ups te veilig te stellen. Dankzij de elegante interface van Rubrik kan onze helpdesk back-ups in de gaten houden en zelf restores uitvoeren. Naast dat we onze gebruikers nu tijdig e-mailherstel kunnen bieden, hebben we een enorme verbetering gezien in de tijd die nodig is om een VM te herstellen met Rubrik's Live Mount-functie. Rubrik waarschuwt ons bovendien wanneer de opslagruimte problematisch wordt en laat ons zien welke servers beschermd zijn of moeten worden beschermd. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van onze eerdere handmatige processen." 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T14:06:28.000Z Rubrik


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.