Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat verdient een Vlaamse voice-over stem?

Dit artikel delen:

Een veelgestelde vraag bij creatieven die het beroep stemacteren willen gaan beoefenen, is wat een Vlaamse voice-over verdient. Op deze vraag zijn twee antwoorden mogelijk, en van belang hierbij is of de stemacteur in spé zelf zijn opdrachtgevers benadert of een stemmenbureau hiervoor inschakelt.

In het geval dat een stemacteur zijn eigen online marketing doet, door bijvoorbeeld regelmatig zijn voice-over demo in zijn netwerk te verspreiden, kan hij of zij het gehele inspreektarief voor zichzelf houden. Dit is vooral interessant voor een voice over die reeds een groot netwerk heeft. Want tegenwoordig zijn er veel meer professionele voice-overs dan 15 jaar terug, waardoor een nieuwe voice-over al snel Facebook en Linkedin promoties moet opzetten. Deze opties zijn zeker niet altijd goedkoop. 

Bemiddelingstarief van een stemmenbureau

In het geval van een stemmenbureau zal deze als bemiddelaar optreden voor de stem, en zorgen dat de aangesloten voice-over goed zichtbaar zijn voor mensen die een voice-over bestellen. Het stemmenbureau zal natuurlijk de benodigde marketing kosten voor zijn rekening nemen, waardoor de stemacteur hieraan logischerwijs geen kosten kwijt is. Uiteraard vraagt de voice-over agency er wel iets voor terug, in de vorm van een bemiddelingstarief. Dit tarief varieert per bureau, maar gemiddeld bedraagt deze ongeveer 30%

Vlaamse voice over tarieven

Nu we weten wat het bemiddelingstarief is, kunnen we op basis van de voice over tarieven uitrekenen wat een voice-over verdient via een stemmenbureau. De meest voorkomende opdrachten betreffen het inspreken van bedrijfsfilms. Afhankelijk van de spreeklengte en bureau, schommelen de tarieven voice over in Vlaanderen tussen de €175 voor een goedkope voice-over tot zo’n €225 euro voor een iets duurdere. Gemiddeld €225. Haal hier het bemiddelingstarief van 30% af, en de stem zal ongeveer €140 verdienen met het inspreken van één opdracht.

Populaire voice over agency brengt opdrachten

Uiteraard spreekt een redelijk bekende voice-over Vlaams niet een enkele opdracht per week in, maar eerder gemiddeld 2 opdrachten per dag. Daarmee verdient de voice-over op maandbasis een slordige €5.600 per maand (20 werkdagen x €280 per dag). Omdat de stem verder geen marketingkosten kwijt is, is het begrijpelijk waarom zoveel stemmen graag voor een populaire voice over agency aan de slag gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-22T09:37:00.000Z Voice Over Agency


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.