Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Geosparc ondersteunt heropstart horeca met efficiënte software

Dit artikel delen:

Dataspecialist Geosparc biedt steden en gemeenten een kant-en-klare softwareoplossing voor het toekennen van terrasruimte. “In het kader van de heropstart is de horeca op zoek naar extra ruimte”, zegt Kris De Pril, CEO van Geosparc. “Met Spotbooking maken steden en gemeenten het gemakkelijker voor horeca-uitbaters om terrasruimte aan te vragen”.

De horecasector bereidt zich voor op de heropening. De coronamaatregelen nopen uitbaters ertoe om meer vierkante meter per klant te voorzien. Bijkomende terrasruimte speelt daarin een belangrijke rol. Een app van Geosparc zorgt ervoor dat aanvragen snel behandeld en vergund kunnen worden. 

Efficiënt terrasruimte vergunnen

Met Spotbooking kunnen bedrijven en particulieren online de inname van openbaar domein voor bijvoorbeeld evenementen, een marktkraam of een verhuizing aanvragen. Overheidsdiensten kunnen de aanvragen snel en efficiënt adviseren, verwerken en doen handhaven.

Geosparc ontwikkelde voor Spotbooking een module voor terrasruimte. Bij de heropstart van de horeca kan die module de aanvraagprocedures voor terrasruimte aanzienlijk versnellen en verbeteren. Het is o.m. mogelijk om goedkeuringsflows op te stellen, prijzen te berekenen en de facturatie en betaling af te ronden in het systeem.

Snel operationeel

Overheden die Spotbooking al gebruiken, zijn in één dag up and running met de oplossing voor terrasruimte. Wie de app nog niet gebruikt, is binnen de vijf werkdagen na bestelling operationeel. Tot de gebruikers van Spotbooking behoren vandaag steden en gemeenten zoals Kortrijk, Hasselt, Lier, Leuven, Turnhout, Hamme, Brakel, Keerbergen, Wingene, Ninove, Zonhoven, Stabroek en Asse.

“Het aanvraagformulier voor terrassen is eenvoudig en volledig”, zegt Luc Velghe, IT manager van de stad Kortrijk. “De aanvrager kan het formulier vlot digitaal indienen en onze diensten kunnen het eenvoudig verwerken.”

“De terrasmodule maakt de aanvraag veel eenvoudiger”, zegt Elfie De Vits van de stad Ninove. “Enerzijds voor de uitbater die de aanvraag digitaal kan indienen. Anderzijds voor onze medewerkers. Vooral het automatisch intekenen in GIPOD is een grote meerwaarde.” GIPOD is het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein, het platform van de overheid waarmee informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein wordt uitgewisseld.

Verlaagde prijs

Geosparc biedt de terrassoftware tijdelijk aan voor een verlaagde prijs. Tot en met 30 juni kunnen bestaande klanten de module activeren voor 499 euro. Nieuwe klanten betalen 999 euro. De maandelijkse abonnementskost bedraagt 99 euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T10:47:13.000Z Geosparc


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.