Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Webinar: Monitor Tor, Dark Web en ander verdacht verkeer met WhatsUp Gold

Dit artikel delen:

In dit webinar (17 december 2020) welke SCOS Software samen met Progress organiseert, worden onderwerpen behandeld voor het aanpakken van het Dark Web zodat deze de activiteiten van een bedrijf niet schaden.

De sites op het Dark Web zijn moeilijk te vinden en moeilijk toegankelijk. Het is alleen mogelijk om deze sites te zien via een Tor-browser. Tor is een webbeveiligingssysteem. De naam was oorspronkelijk TOR, wat staat voor 'The Onion Router'. Het verkeer wordt willekeurig omgeleid via de computers van vrijwilligers over de hele wereld. Alvorens te worden verzonden, wordt elk webpaginaverzoek meerdere keren versleuteld, waarbij elke laag wordt gedecodeerd door een sleutel, die alleen wordt vastgehouden door een van de computers op de route.

Tor is uitgevonden door de Amerikaanse marine om zijn eigen communicatie te beveiligen en wordt wereldwijd gebruikt door veiligheidsinstanties van de overheid en politiediensten. Tor heeft zijn eigen browser, die een afgeleide is van Mozilla Firefox en waarin alle noodzakelijke coderingsverwerking voor Tor is ingebouwd.

Criminele activiteit op internet

Wanneer cybersecurity-consultants verwijzen naar de dreiging van het Dark Web, gebruiken ze de term als een afkorting voor criminele activiteiten op het web in het algemeen.

Omdat het Dark Web voortdurend verandert, kan niets of niemand (zelfs de slimste machines niet) het 100% monitoren. Hackers vinden voortdurend manieren om hun sporen te verbergen.

Dark Web-monitoring is net als netwerk monitoring, maar in plaats van je netwerk (en bekend verkeer) te monitoren, monitor en bewaak je een lijst met Tor-sites, IP-adressen en verdacht verkeer.

Neem deel aan dit webinar en zie hoe je het Dark Web en verdacht verkeer kunt monitoren met WhatsUp Gold, hoe je eenvoudig gebruikers en applicaties identificeert die toegang hebben tot verdachte IP-adressen en leer manieren om Tor en Dark webmonitoring te configureren en uit te schakelen.

Registreer vandaag via deze link.

De sprekers zijn: Mark Singh, Sr. Solutions Engineer 

Jason Alberino, WUG Ninja

Meer Informatie: www.scos.nl 

info@scos.nl 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-11T11:17:42.000Z SCOS Software BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.