Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tijd besparen met Parallels Remote Application Server (RAS)

Dit artikel delen:

Bruxelles-Propreté Agence Régionale (Arp-Gan) is een Belgische overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte in Brussel en voor de inzameling en het beheer van afval in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het organiseert ook preventie- en sensibiliseringscampagnes rond afval, recycling en gerelateerde zaken. Arp-Gan was al geruime tijd op zoek naar een gestroomlijnde digital workspace oplossing om medewerkers te laten werken op afstand. De organisatie maakt daarom gebruik van Parallels RAS (Remote Application Server).

Een belangrijke vereiste voor de oplossing was dat werknemers overal en altijd toegang kregen tot al hun applicaties, bestanden en computers vanaf één centrale plaats. Daarnaast moesten enkele applicaties alleen toegankelijk worden gemaakt voor een selecte groep medewerkers. De intern ontwikkelde applicaties, Geopronet, Geosupport en Allopro wilde Arp-Gan alleen toegankelijk maken voor werknemers die het gebruiken. Geosupport en GeoPronet worden gebruikt om te communiceren en routes te plannen. Allopro wordt daarentegen gebruikt om klachten af te handelen. 

Parallels Remote Application Service 

Om deze uitdagingen te realiseren implementeerde Arp-Gan Parallels RAS (Remote Application Server). Parallels RAS is een eenvoudige, veilige oplossing voor hybride werken en werken op afstand, dat onderdeel uitmaakt van het Alludo portfolio (voorheen Corel). De organisatie koos voor de oplossing omdat RAS snel en eenvoudig in gebruik is. Parallels RAS werd aanvankelijk gebruikt voor de load-balancing mogelijkheden, maar toen de COVID-19 pandemie toesloeg, zag Arp-Gan de behoefte aan virtuele desktops en het publiceren van applicaties voor werknemers die op afstand werken toenemen. Tegenwoordig gebruikt Arp-Gan Parallels RAS, samen met volledige virtuele desktops, om hun Geosupport applicatie uit te voeren. Ongeveer 700 medewerkers van de organisatie gebruiken Parallels RAS voor alle noodzakelijke toepassingen, zodat de essentiële diensten van de stad (zoals afvalbeheer en recycling) probleemloos blijven draaien terwijl het personeel op afstand werkt. De interne Arp-Gan applicaties worden omgeleid naar een Azure Virtual Desktop host en een speciale gecreëerde virtuele machine. Momenteel maken 80 gebruikers dagelijks op afstand gebruik van de interne applicaties dankzij Parallels RAS. 

Tijd besparen en eenvoudig in gebruik 

Met Parallels RAS kan Arp-Gan nu rechtstreeks applicaties implementeren met behulp van templates, wat het beheer veel eenvoudiger maakt. Arp-Gan heeft dankzij Parallels RAS enkele maanden tijdwinst ervaren met betrekking tot implementatie, productie en beheer, waardoor hun enige IT-medewerker meer tijd heeft voor systeemupgrades en monitoring. De belangrijkste functies van Parallels RAS, die Arp-Gan gebruikt, zijn onder meer het publiceren van applicaties, printing redirection, multi-factor authentication (MFA), high availability load balancing (HALB) en een thin client-interface waarmee ze een minimale Windows-desktop virtueel kunnen inzetten. 

“Als we alleen Azure Virtual Desktop zouden gebruiken, hadden we manieren moeten bedenken om provisioning, autoscaling, auto shutdown af te handelen en ons eigen power shell-script moeten schrijven. Parallels vereenvoudigt het beheer van onze externe infrastructuur waardoor dit niet nodig is," aldus Christophe Jurdan, system engineer bij Arp-Gan. “Bovendien zou het onmogelijk zijn geweest om alles te beheren zonder Parallels RAS, gezien wij maar één beheerder hebben.” 

Walter Van Uytven, SVP Global Technology Sales bij Alludo zegt: “Wij willen onze klanten innovatieve oplossingen bieden waarmee medewerkers overal productief kunnen zijn. Het is daarom geweldig om te zien dat Arp-Gan in de loop der tijd Parallels RAS voor steeds meer zaken is gaan gebruiken. Dankzij Parallels RAS krijgen de medewerkers van Arp-Gan de ideale digitale Workspace plus overal en altijd toegang tot de informatie die ze nodig hebben.” 

Ga voor meer informatie naar: https://www.parallels.com/nl/products/ras/remote-application-server/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-20T16:58:18.000Z Parallels


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.