Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De groeiende vraag naar ICT in de auto-industrie

Dit artikel delen:

De wereld van technologie doorbreekt alle barrières van de industrie. Wereldwijd onderzoek en gegevens hebben aangetoond dat informatie- en communicatietechnologie (ICT) een belangrijke factor is geworden voor economische groei, door het verbeteren en introduceren van nieuwe zakelijke flexibiliteit en het bereiken van nieuwe kanalen. We leven in een tijdperk van geavanceerde technologie, waar verbluffende ontdekkingen opduiken en ons leven dagelijks beïnvloeden. Over de hele wereld heeft technologie een cruciale rol gespeeld bij het verbeteren van het leven van mensen, aangezien uitvindingen en innovaties de manier waarop mensen leven, wat ze doen en hoe ze het doen drastisch blijven veranderen.

Er is een nieuwe dageraad aangebroken, terwijl we ons richten op de komst van een vierde industriële revolutie, een tijdperk waarin de impact van digitalisering op innovatieve manieren wordt opgebouwd en uitgebreid. Een wereld met geheel nieuwe mogelijkheden voor mens en machine; waarin technologie wordt ingebed in samenlevingen en zelfs in ons menselijk lichaam. De ICT-sector is van vitaal belang voor elke branche die vandaag de dag actief is. Van automatisering tot het verhogen van de efficiëntie, het ontsluiten van nieuwe zakelijke ideeën en potentieel, tot het vergroten van inkomstenstromen. Het verandert snel de manier waarop elke industrie werkt, en ook in de maakindustrie wordt deze grote verandering steeds duidelijker. 

Terwijl we deze nieuwe industriële revolutie binnengaan, zorgen internet, computers en wetenschappelijke ontwikkelingen voor duidelijke golven in de productie; de manier waarop we goederen produceren transformeren. Van vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, 3D-printen en productiematerialen tot veranderingen in overheidsuitgaven en wetgeving, er is nog nooit een spannendere tijd geweest om in de maakindustrie te werken. Daarnaast speelt ICT natuurlijk ook een rol in het online afsluiten van een bankrekening. Bovendien wordt informatie- en communicatietechnologie in de auto-industrie alsmaar belangrijker. Hieronder lees je daar meer over. 

De implementatie van ICT in de automobielindustrie wordt steeds belangrijker in een zeer competitieve wereld. Het maakt niet alleen technologieën mogelijk voor lagere productiekosten, waardoor waarde wordt toegevoegd aan de kernbedrijfsprocessen; het ondersteunt ook de ontwikkeling van systemen voor toekomstige auto-eisen. ICT-producten voor de auto-industrie zijn de afgelopen tien jaar cruciaal geworden voor de vooruitgang van de auto-industrie en zullen de komende tien jaar en daarna nog belangrijker worden. Tegenwoordig heeft een luxe auto die je kunt kopen door een autolening af te sluiten bijvoorbeeld wel 100 op microcomputers gebaseerde systemen die bijna alle aspecten van de werking van de auto regelen.

Technologie kan autofabrikanten in staat stellen productietijden nauwkeurig te berekenen, productie te synchroniseren en planning en controle te verbeteren. Dit leidt uiteindelijk niet alleen tot lagere kosten, maar ook tot een betere kwaliteit. De recente groei in de markt voor kunstmatige intelligentie (AI) wijst op de honderden mogelijke use-cases voor AI in productie, waardoor dit gebied een van de meest geïnvesteerde gebieden is door de wereldwijde durfkapitaalgemeenschap. Robotica wordt steeds vaker toegepast in de productie om de productkwaliteit en opbrengst te verhogen, de bedrijfskosten te verlagen en de productieprestaties van de klant te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-02T14:28:51.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.