Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NTT vernieuwt storage en disaster recovery-omgeving van het UZ Gent

Dit artikel delen:

Het Universitair Ziekenhuis van Gent is overgestapt naar een Pure Storage-opslagsysteem voor de opslag en beveiliging van alle medische patiënteninformatie. Voor het technisch advies, de implementatie en de opvolging deed het UZ Gent een beroep op NTT Ltd..

Beschikbaarheid gegarandeerd

Het Universitair Ziekenhuis van Gent wilde een nieuw opslagsysteem met een hoge reactiesnelheid en waarop een omgeving bij eventuele uitval blijft doordraaien. “Deze omschakeling is een enorme verbetering”, aldus Bram van Groenigen, diensthoofd ICT-infrastructuur bij UZ Gent. “Eenmaal per maand moeten we alle servers updaten. Met het vorige storagesysteem ging dat gepaard met vertragingen en een suboptimale gebruikerservaring. Met de nieuwe configuratie loopt alles vlot en vrijwel zonder vertragingen.”

“Op dit moment is er 450 terabyte opgeslagen op een duizendtal virtuele servers in deze omgeving. Die is ontdubbeld en verspreid over twee datacenters dicht bij elkaar. Zo kan bij uitval van de ene omgeving de andere naadloos overnemen, zonder impact op de eindgebruikers”, vertelt Robin Joncheere, Managing Director bij NTT Ltd. voor België. “Dat zorgt voor een enorme betrouwbaarheid en een beschikbaarheid van 99,999%.”

Meer gebruiksgemak, meer tijd voor het ICT-personeel   

Ook Bram van Groenigen is erg te spreken over het gebruiksgemak van de nieuwe opslagomgeving: “Pure Storage is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt over een overzichtelijke en moderne interface die het beheer vereenvoudigt. Deze nieuwe omgeving vergt minder van ons ICT-team, dat zich nu meer toelegt op zijn kernactiviteiten.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-11T14:32:33.000Z NTT Ltd.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.