Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voorzorgsmaatregelen voor een bedrijfshack

Dit artikel delen:

Wanneer je als bedrijf actief bent in de techsector is één van je grootste angsten dat je het slachtoffer wordt van een bedrijfshack. Een risico wat er, ondanks goede beveiliging, altijd is en waarschijnlijk ook altijd zal blijven. Kwaadwillenden zijn er nou eenmaal, zowel online als offline. Je kunt als bedrijf maar één ding doen en dat is je er zo goed mogelijk op voorbereiden. Hoe je dit doet? In dit blog lees je verschillende tips.

Veilig verbonden

Een maatregel die je kunt nemen waar het gaat om betrouwbare verbindingen creëren is intern gebruik maken van ehternet en bijbehorende ethernetkabels. Deze zorgen er namelijk voor dat je geen gebruik van Wifi hoeft te maken, waardoor het hacken van het netwerk niet mogelijk is. Veel bedrijfsspionage en hacks worden namelijk gedaan door middel van het Wifi netwerk. Vraag een speciaal bedrijf je hierin te adviseren en de juiste producten aan te schaffen.

Virusscanner

Zorg ervoor dat je bedrijfsbreed een goed veiligheidssysteem hanteert en dat je personeel deze ook regelmatig uploadt. Verplicht hen hiertoe zodat je altijd de laatste versies gebruikt. In een verouderde versie ontstaan al snel mogelijkheden voor kwaadwillenden om gebruik van te maken. Investeer daarom in een goed product, iets waar je best wat geld aan kunt spenderen.

Informeer meer

Iedereen denkt wel dat hij of zij precies weet wanneer hij of zij een risico creëert maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Mensen durven het vaak echter niet toe te geven dat ze per ongeluk op een link in een mail hebben geklikt. Het is niets om je voor te schamen, want soms is het neppe gewoon ook niet van het echte te onderscheiden. Zeker tegenwoordig niet meer. Daarom is het goed je personeel hierover in te lichten en ook aan te geven dat wanneer het wel fout gaat ze dit eerlijk kunnen toegeven. Want ook bij online fouten is het zo dat je deze het meest snel oplost wanneer je weet waar het aan ligt.

Kortom, een bedrijfshack is nooit helemaal te voorkomen. Dieven zijn op technologisch gebied óntzettend slim en goed ontwikkeld. Daarnaast is er digitaal natuurlijk gewoon heel veel te halen, bijna alles kun je tegenwoordig online vinden. Van persoonlijke gegevens tot bedrijfsgeheimen. Mocht het toch fout gaan, dan is het in ieder geval een fijne gedachte dat je er alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat zoiets bij jou zou gaan gebeuren!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-29T15:58:29.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.