Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe haal je de beste IPTV ontvanger in huis

Dit artikel delen:

Internet Protocol Television. Dat is waar IPTV voor staat. Maar wat kun je er allemaal mee? In deze blog gaan wij jou dat allemaal vertellen. IPTV houdt in dat je televisie kijkt via internet. Als je al in het bezit bent van een IPTV ontvanger, dan bestaat de kans dat je nog lang niet alles weet over welke mogelijkheden je met IPTV hebt. Als je nog geen IPTV ontvanger hebt, dan weet je na het lezen van dit artikel welke mogelijkheden jij met dit apparaat allemaal in huis haalt. Dat zal de keuze om de voor jou beste IPTV ontvanger te vinden een stuk eenvoudiger maken.

Wat is IPTV

Met IPTV kijk je televisie door middel van je internetverbinding. Je zou denken dat het dan niks anders is dan internettelevisie. Desondanks is televisie kijken via IPTV door één belangrijk aspect anders dan standaard televisie kijken via internet. Dat komt door het afgesloten gecodeerde signaal waar IPTV gebruik van maakt. Als je televisie kijkt via internet zonder IPTV, dan maakt je internet ontvanger geen gebruik van een afgesloten gecodeerd signaal. We laten alle technische details even voor wat we zijn. Wat je voor nu moet weten, is dat door de eisen die IPTV aan het ontvangstsignaal stelt, dit kwalitatief betere televisie garandeert. Dit kun je letterlijk zien als een kwaliteitswaarborg. Standaard internettelevisie beschikt niet over deze kwaliteitswaarborg. Behalve televisie kijken kun je ook gebruik maken van alle andere mogelijkheden die internettelevisie te bieden heeft zoals YouTube, Spotify en streamingdiensten. En vergeet alle apps die je kan downloaden niet. 

Wat heb je nodig om IPTV te kunnen kijken

Om gebruik te kunnen maken van IPTV, heb je tenminste drie dingen nodig:

  • Een IPTV abonnement bij jouw televisieprovider
  • Een IPTV ontvanger
  • Een televisie met HDMI aansluiting. Hiermee kun je televisie kijken.
  • Een smarttelevisie. Hiermee kun je ook alle apps gebruiken die op jouw smarttelevisie te installeren zijn.

IPTV abonnement

Om IPTV te kunnen kijken, heb je als eerste een IPTV abonnement nodig. Heel strikt genomen is dit overigens onjuiste informatie omdat je zonder abonnement illegaal televisieprofgramma`s zou kunnen downloaden. Daar gaan wij verder niet op in in deze blog. Het is ook niet aan te raden om illegaal te streamen, omdat de kwaliteit van je beeld en geluid vaak een dusdanige kwaliteit is dat het je kijk- en luisterplezier goed vergalt. Alle internetproviders bieden een zenderpakket met IPTV aan. Of je nu wel of niet in het bezit bent van een IPTV pakket, het loont altijd om de websites van de verschillende providers te bezoeken om de prijzen te vergelijken. Met grote regelmaat zijn er aanbiedingen voor nieuwe klanten. Als je al een abonnement hebt, kun je met het overstappen naar een andere provider zomaar je maandelijkse lasten omlaag brengen. 

IPTV ontvanger

Behalve een abonnement heb je ook een IDTV ontvanger nodig. Dit is een klein, plat vierkant apparaatje wat veel wegheeft van een router of modem. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je het makkelijk kan plaatsen op een plek waar je er verder geen last van hebt. Een IPTV ontvanger is eenvoudig aan te sluiten op jouw modem waarna je direct kan genieten van eindeloos televisie kijken en muziek luisteren. Er zijn verschillende IPTV ontvangers te koop. Lees verder om erachter te komen wat voor jou de beste IPTV ontvanger is.

 Een geschikte televisie

Om tet weten of jouw televisie geschikt is om IPTV te ontvangen, is dat met de volgende vraag eenvoudig te beantwoorden. Heeft jouw televisie een HDMI aansluiting? Zo ja, dan kun jij met een abonnement en IPTV ontvanger IDTV televisie kijken. Nu is niet elke televisie met een HDMI aansluiting ook een smarttelevisie. Als je ook gebruik wilt maken van verschillende diensten zoals apps, dan heb je een smarttelevisie nodig. Alle apps die op een smarttelevisie te gebruiken zijn, kun je zelf downloaden uit de Playstore.

De voordelen van IPTV

IPTV heeft meerder voordelen voor jou als televisiekijker. Allereerst het onwijs grote aanbod aan zenders dat je ermee in huis haalt. Je hebt nu niet alleen toegang tot alle landelijke en lokale zenders, je kan met IPTV ook een ontzettend groot aantal buitenlandse zenders ontvangen. Dit zorgt ervoor dat het een uitstekend alternatief is voor televisie kijken via de schotel. Nog een voordeel van IPTV televisie, het is een uitstekend alternatief voor sateliettelevisie.

Nog twee voordelen van televisie kijken via IPTV zijn de flexibiliteit en de interactieve mogelijkheden die het heeft. Je kan nu niet meer alleen thuis televisie kijken, maar overal ter wereld. Zolang je maar een internetverbinding hebt. Alle interactieve mogelijkheden die je wellicht al kent zoals tegelijkertijd programma’s opnemen, live terugspoelen, pauzeren et cetera heb je ook met deze vorm van tv kijken in huis.

Wat is de beste IPTV ontvanger

Het kiezen van een IPTV ontvanger hangt af van de verschillende factoren die voor jou belangrijk zijn. Over welke apps en functies heb je graag de beschikking? Welke eisen stel je aan de beeldkwaliteit en last but not least; welk budget heb je over voor de aanschaf van een IPTV ontvanger. Nu is de aanschaf van een IPTV ontvanger geen aankoop die je nog lang in je portemonnee zal voelen. De prijzen van IPTV ontvangers schommelen tussen de €70,- en €170,-. Het loont om eerst wat rond te neuzen op internet voordat je een IPTV ontvanger aanschaft. Niet alleen prijstechnisch, maar ook om ervoor te zorgen dat jouw IPTV ontvanger voldoet aan al je specifieke kijkbehoeften en wensen. Sommige apps die je wil gebruiken, hebben wellicht een bepaalde ondersteuning van jouw IPTV ontvanger nodig

Sommige IPTV ontvangers hebben extra functies wat betreft opnamecapaciteiten, de mogelijkheden voor time-shifted televisie (het pauzeren, terugspoelen of opnemen van live uitzendingen) en extra ondersteuning voor apps en streamingdiensten. Let dus goed op of jouw IPTV ontvanger alle diensten en functies ondersteunt die jij juist graag wil hebben. Websites zoals die van Satdeal hebben een handige kennisbank ter beschikking. Hier vind je de betekenissen van alle technische begrippen die je nog weleens overvallen als je iets wilt aanschaffen waar je niet veel kaas van gegeten hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-08T10:28:08.000Z Equote


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.