Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De werking van slimme deursloten

Dit artikel delen:

Een slim deurslot is simpel gezegd een slot waarvoor je geen gewone sleutel meer nodig hebt! In plaats daarvan zijn er verschillende manieren om de deur te openen, zoals met je smartphone, een paslezer of een codetableau.

Dit betekent niet alleen dat je geen sleutels meer kunt verliezen, maar je hebt ook volledige controle over wie en wanneer toegang tot de deur krijgt. Slotenmaker Gent legt uit hoe ze werken en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een slim deurslot?

Met slim, innovatief deurslot kun je je deur openen en sluiten zonder dat je een fysieke sleutel hoeft te gebruiken. In tegenstelling tot de normale sloten, bestaat een slim deurslot uit de nieuwste technologie om de toegang tot je huis te regelen. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te worstelen met zoekgeraakte sleutels, een ongemakkelijke sleutelbos, of het risico van een verloren sleutel die in verkeerde handen valt.

Hoe werken slimme deursloten?

Er zijn verschillende manieren waarop je slimme deursloten kunt inzetten om je woning binnen te komen. De eerste optie is met behulp van de smartphone. Je kunt deze gebruiken als digitale sleutel via een speciale app, waardoor je je deur kunt bedienen (ook als je niet thuis bent) en anderen toegang kunt geven. Heb je geen smartphone bij de hand, dan kun je ook een pincode of codetableau gebruiken om de deur te openen. Dit is vooral handig voor kinderen of bezoek. Er zijn ook afstandsbedieningen beschikbaar, waarmee je je deur tot wel 15 meter afstand kan bedien. Je hebt alleen een wifi bridge nodig. Dit ding kan een veilige internetverbinding tussen het slot en je smartphone tot stand brengen, zodat je de deur kunt openen voor iedereen die toegang mag krijgen, waar je ook bent. 

De voordelen van slimme deursloten

Slimme deursloten maken ons leven gemakkelijker. Het beste voordeel is natuurlijk het gemak en die ze met zich meebrengen. Dit soort sloten weten wanneer jij in de buurt bent en ontgrendelen automatisch de deur. Je hoeft zo nooit meer naar je sleutels te zoeken. Het is tevens heel fijn als je je handen vol hebt. Verder kun je de deur op afstand bedienen en krijg je inzicht in wie de deur heeft geopend. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of je kinderen veilig thuis zijn gekomen. Daarnaast zijn deze sloten super veilig. Wanneer je een sleutelbos kwijt raakt, kan het zomaar zijn dat iemand deze vindt en van plan is om in te breken. Je kunt deze digitale sleutels ook makkelijk op afstand blokkeren, mocht er toch iets fout gegaan zijn. Al met al; slimme sloten zijn super handig!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-15T16:57:55.000Z Equote


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.