Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Qlik opnieuw in leiderskwadrant Gartner

Qlik opnieuw in leiderskwadrant Gartner

Qlik®, leider in visual analytics, is door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant van het Business Intelligence en Analytics Platform Magic Quadrant Report 2017* gepositioneerd. Dit is het zevende jaar op rij dat Qlik als marktleider wordt aangemerkt. Het volledige rapport kan worden gedownload via http://www.qlik.com/mq2017.

Gartner stelt in het rapport: “De markt voor business intelligence- en analyseplatforms is verschoven van door de ICT-afdeling aangestuurde rapportage naar moderne, door de business aangestuurde analyses. Dit heeft nu de mainstream bereikt”. De auteurs van het rapport geven verder aan: “Klanten willen het gebruik van moderne BI-oplossingen vergroten, onder meer door selfservice mogelijkheden te bieden aan iedereen binnen en buiten de organisatie.”

“We zijn en blijven een drijvende kracht achter de BI-branche”, zegt Lars Björk, CEO bij Qlik. “Als pionier in deze markt zal Qlik continu grote stappen blijven zetten met het ontwikkelen van een modern platform, dat ook voor de cloud geschikt is. Een platform dat niet alleen prachtige visualisaties biedt, maar ook governance- en beheermogelijkheden van hoogwaardige kwaliteit, zodat het mee kan groeien met klanten.”

Data-analyse in de cloud
Qlik vergroot de mogelijkheden op BI-gebied met de ontwikkeling van een schaalbaar, speciaal voor de cloud ontwikkeld platform dat bedrijven van elke omvang kunnen inzetten als basis voor hun analysestrategie. In januari 2017 is Qlik Sense® Cloud Business geïntroduceerd: een SaaS-oplossing voor visual analytics, waarmee kleine en middelgrote bedrijven, groepen en teams allerlei analyses in de cloud kunnen uitvoeren, beheren en delen. Organisaties kunnen Qlik Sense Cloud Business afnemen op basis van een flexibel en betaalbaar maandabonnement. Doordat de oplossing volledig web-based is, zijn er geen verdere verplichtingen of investeringskosten.

Geoanalytics
Dankzij de overname van Idevio, een leverancier van geografische software en diensten, heeft Qlik de mogelijkheden om data te visualiseren op kaarten uitgebreid. Zo zijn de visualisatiemogelijkheden aangevuld met ondersteuning voor een divers scala aan geoanalytische toepassingsscenario’s. Dankzij de gepatenteerde technologie van Idevio om kaartgegevens te comprimeren en streamen, kunnen gebruikers van Qlik Sense® en QlikView® nu verborgen geografische relaties in data blootleggen, nieuwe inzichten opdoen, beter gefundeerde beslissingen nemen en zo profiteren van een hogere ROI.

Ook na jarenlange innovatie en veranderingen binnen de BI-markt blijft Qlik vasthouden aan haar uitgangspunt dat gebruikers in staat moeten zijn om zonder beperkingen analyses uit te voeren op basis van iedere gegevensbron. Het maakt dus niet uit of dit on-premise, in de cloud, in een hybride omgeving, intern of extern gebeurt. De mogelijkheid die Qlik biedt om al deze data te associëren stelt iedereen in staat om antwoorden te vinden op allerlei vragen die opkomen door het verkennen van data, zonder dat zij vastgepind worden aan een vooraf gedefinieerd vraagtraject. Nieuwe inzichten kunnen immers alleen worden opgedaan door data vanuit alle mogelijke perspectieven te onderzoeken.

*Gartner “Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms” by Rita L. Sallam, Cindi Howson, Carlie J. Idoine, Thomas W. Oestreich, James Laurence Richardson, Joao Tapadinhas, February 16, 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-01T12:08:00.000Z Qlik


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.