Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nutricia Research en OCS Life Sciences

Nutricia Research tekent bij voor preferred partnership met OCS Life Sciences. Nutricia Research, de wereldwijde R&D-organisatie achter de divisies Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition van Danone, zet de strategische samenwerking met OCS Life Sciences voor data-analyse en statistische dienstverlening voort. De onderneming heeft zich via een ‘preferred partnership’ met de gespecialiseerde Life Sciences business unit van OCS verzekerd van flexibele resourcing voor projecten, vervanging van interne functies en piekbelasting. “Door deze samenwerking kunnen we op ieder gewenst moment beschikken over mensen met de juiste ervaring met klinische data en biomedisch onderzoek. Dit is belangrijk om snel te kunnen schakelen en met een zo sterk mogelijk team bij te dragen aan de wetenschappelijke onderbouwing van producten en innovaties”, aldus Paul Vervuren, ‎ Senior Team Leader Data Science bij Danone Nutricia Early Life Nutrition.

Producten voor een beter en gezonder leven
Het in Utrecht gevestigde innovatiecentrum is een van de centrale onderzoekscentra van Danone. Er wordt innovatief onderzoek gedaan naar de rol van voeding, waarbij specifieke, wetenschappelijk onderbouwde voedingsconcepten worden ontwikkeld. Hiertoe wordt gesteund op klinische studies en wereldwijde samenwerking met wetenschappelijke instituten en professionals in de gezondheidszorg. “De consultants van OCS helpen ons om betrouwbare data te verzamelen, verrijken en analyseren, en om input te leveren voor rapportages en publicaties. Deze samenwerking stamt uit 2010 en is in 2013, 2015 en nu in 2017 bestendigd met een preferred partnership. Belangrijke voordelen zijn het begrip van onze software, de ervaring met biomedisch onderzoek en affiniteit met onze data. Bovendien weet je precies wat je aan elkaar hebt. Daardoor kunnen de consultants van OCS direct op gelijkwaardige basis meedraaien in onze teams.”

Nieuwe initiatieven
Het door Vervuren geleide data science team bij Nutricia Research is gedreven om de processen, kennis en methodes te blijven ontwikkelen. Dit om de efficiëntie en kwaliteit te vergroten, en om nieuwe innovaties mogelijk te maken op het gebied van voeding. Ook zet het team zich actief in voor professionalisering van het vakgebied, onder andere door activiteiten om de bekendheid en instroom te vergroten. “De consultants van OCS denken ook hierin mee en participeren enthousiast in nieuwe ideeën en initiatieven. Zo hebben we samen publieke workshops en trainingen georganiseerd over onder andere de CDISC-standaard voor klinische data en ODS-grafieken in SAS. Deze zijn erg goed ontvangen en krijgen zeker een vervolg.”

Nutricia Research
Danone zet zich met 2.300 medewerkers in Nederland en 100.000 wereldwijd in om via voeding een bijdrage te leveren aan de gezondheid van zoveel mogelijk mensen, overal ter wereld. Nutricia Research (www.nutriciaresearch.com) is de wereldwijde R&D-organisatie achter de Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition divisies van Danone. Het onderzoekscentrum richt zich op het ontwikkelen van specifieke, wetenschappelijk onderbouwde voedingsproducten voor mensen met speciale voedingsbehoeften. Van zwangere vrouwen, jonge moeders en jonge kinderen tot ouderen en specifieke patiëntenpopulaties in alle leeftijdscategorieën.

OCS Life Sciences
OCS Life Sciences is een specialistisch CRO dat zich richt op het leveren van hoogwaardige expertise en diensten aan onze life sciences klanten. Met ervaring in alle fasen van klinisch onderzoek in een groot aantal therapeutische gebieden kunnen de diensten van OCS Life Sciences geleverd worden als een resourcing oplossing die ondersteuning biedt voor een bepaalde periode, zowel ter plaatse of vanuit ons kantoor, of in de vorm van een project waar OCS Life Sciences verantwoordelijk is voor het leveren van het eindproduct. Meer informatie is beschikbaar op www.ocs-lifesciences.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T16:41:03.000Z OCS Life Sciences


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.