Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OCS Consulting BV viert 20-jarig bestaan

’S-HERTOGENBOSCH, 20 juni, 2018 – Deze maand viert OCS Consulting BV haar 20-jarig bestaan. Een mijlpaal om even bij stil te staan en terug te kijken naar het verleden.

De eerste successen waren opdrachten in de farmaceutische sector, vertelt General Manager Yves Poriau die het bedrijf in 1998 oprichtte. “Het ging destijds om datawarehouses van SAS om data structureel te gebruiken voor klinische studies. Een deel van deze klanten werkt nog steeds met ons samen en daar zijn we erg trots op. Intensief samenwerken met organisaties om hun vooruitgang te versnellen: dat is de rode draad in onze groei en wat ons werk zo interessant en inspirerend maakt.” Vanwege projecten voor de Verenigde Naties opende OCS in 2006 een bijkantoor in Genève. Een andere belangrijke mijlpaal was de overname van Biometric Support in 2008.

Kennis en inzichten

OCS Consulting telt nu bijna 65 medewerkers, waarvan 55 consultants. Poriau ziet nog volop groeimogelijkheden. “Het vermogen om data om te zetten in kennis en inzichten is van groot strategisch belang voor organisaties. Hierin willen wij voorop blijven lopen. We kijken nu bijvoorbeeld samen met een financiële dienstverlener naar het voorspellen van de beste ophaalmomenten voor waardetransport. Het is enorm boeiend om aan dit soort vraagstukken te werken. We merken dat onze opdrachtgevers dit steeds internationaler aanpakken en we zijn daardoor ook regelmatig in andere Europese landen actief.”

Samenwerking met SAS

Poriau gelooft in klantrelaties die gestoeld zijn op vertrouwen, kwaliteit en continuïteit. Ditzelfde geldt voor het partnership met SAS. OCS werd in 1998 een Quality Partner en in 2008 Reseller Partner van deze marktleider in business intelligence en analytics. Ondertussen is OCS een SAS Gold Partner op wereldwijd niveau. “SAS biedt een breed palet aan innovatieve analytics-toepassingen die toonaangevend zijn voor de toekomst. Als vaste partner zijn we goed thuis in uitdagingen als predictive analytics, artificial intelligence, machine learning en cloud analytics. Hierdoor kunnen we tegemoetkomen aan de steeds complexere vragen van onze bestaande en nieuwe klanten.”

Traineeships

“Als IT-ers hebben we naast kennis van het SAS Business Intelligence-platform steeds meer domeinkennis verworven. Vanaf dag één doen we veel aan opleiding en ontwikkeling. Eigenlijk besteden onze mensen elk vrij moment aan bijscholing en het ontdekken van nieuwe dingen. De enige rem op de groei is de krapte in de arbeidsmarkt. Daarom leiden we jong talent zelf op in een van onze traineeships. Een waardevolle toevoeging want deze jonge mensen brengen veel energie en nieuwe inzichten mee.”

Over OCS Consulting

OCS Consulting is een marktleider in SAS Consulting in Nederland. Sinds 1998 ondersteunt OCS haar klanten met gespecialiseerde dienstverlening in data science, business intelligence, (bio)statistiek en statistical programming. Tevens verzorgen wij in veel gevallen de installatie en het beheer van de SAS omgevingen en zijn we sinds 2008 SAS Reseller Partner voor alle officiële SAS software licenties, inclusief JMP®. Hiermee zijn wij uniek in het leveren van alle diensten noodzakelijk om het beste te halen uit het SAS platform. OCS Consulting is een SAS Gold Partner en CDISC Gold Member.

Meer informatie is beschikbaar via www.ocs‑consulting.nl.

Contactgegevens

Michael Gomes

michael.gomes@ocs-consulting.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T14:57:32.000Z OCS Consulting BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.