Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je profiteren van Bitcoin mining?

Het is mogelijk om tegenwoordig op diverse manieren geld te verdienen met crypto.

Zo kun je Bitcoin kopen, maar je kunt ook verdienen aan Bitcoin rente bijvoorbeeld. Daarnaast kun je deze digitale munt krijgen en verdienen door te gaan minen. Dit heeft veel variabelen en kan daardoor een lastige manier zijn om winst te maken. Als het echter efficiënt wordt gedaan, is het mogelijk om meer bitcoin te krijgen uit mining dan uit normaal handelen. Eén van de belangrijkste variabelen voor miners is de prijs van Bitcoin zelf. Als je, zoals de meeste mensen, betaalt voor je mining hardware en je elektriciteit dan moet je genoeg bitcoin verdienen met mijnbouw om je kosten te dekken. De Bitcoin koers heeft hier dus invloed op, maar ook de factoren die hieronder genoemd worden.

Goedkope elektriciteit

Elektriciteitsprijzen variëren van land tot land. Veel landen rekenen ook een lagere prijs voor industriële elektriciteit om de economische groei te stimuleren. Dit betekent dat een miningbedrijf in Rusland de helft minder betaalt voor de elektriciteit die je in de Verenigde Staten zou delven. Met name in bepaalde delen van China zijn veel miners van Bitcoin aan het werk. Dit komt doordat de energie hier ontzettend goedkoop is, wat het dus extreem rendabel maakt om te gaan minen. In België is dit wat minder het geval, al hangt dit natuurlijk ook van je eigen energieabonnement af. Kies daarom voor het goedkoopste contract om ervoor te zorgen dat je veel winst kunt pakken met bitcoin mining.

Efficiënte hardware

Je hebt een machine nodig om bitcoin te minen. Tegenwoordig zijn er diverse hardwarefabrikanten waar je uit kunt kiezen. De prijs van hardware varieert van fabrikant tot fabrikant en hangt grotendeels af van hoe laag het energieverbruik van de machine is versus de hoeveelheid rekenkracht die deze produceert. Hoe meer rekenkracht, hoe meer bitcoin je zult minen. Hoe lager het energieverbruik, hoe lager je maandelijkse kosten. Bij het kiezen in welke machine ze willen investeren, moeten miners nadenken over de winstgevendheid en levensduur van de machine. Als de hardware niet efficiënt is dan zul je natuurlijk ook nooit op een efficiënte manier kunnen minen.

Betrouwbare mining pool

Elke miner moet tegenwoordig via een mining pool minen. Of je nu met één machine aan het minen bent of met enkele duizenden, het netwerk van Bitcoin mining machines is zo groot dat je kansen om regelmatig een blok te vinden en dus de blokbeloning en transactiekosten te verdienen zeer laag zijn. Je moet je dus aansluiten bij een pool. De twee oudste voorbeelden hiervan zijn F2Pool en SLush Pool. F2Pool is op het moment de allergrootste Bitcoin mining pool en ondersteunt ongeveer 20 procent van het volledig Bitcoin netwerk. Het gebruikt een uitbetalingsmethode dat PPS + genoemd worden. Dit neemt het risico weg van de miners en betalen ze meestal aan het einde van de dag.

Vergoedingen

Een vaak over het hoofd gezien facet van de winstgevendheid van mijnbouw zijn de vergoedingen die men betaalt om de minen  van Bitcoin te verkopen. Als je een kleine mijnwerker bent, moet je je munten misschien verkopen op een winkel zoals Kraken of Binance. Soms zijn je kosten laag, maar soms zijn je kosten hoog. Het hangt eigenlijk gewoon af van de vergoedingsstructuur van de beurs en de staat van het orderboek op dat moment. Ben je een professionele miner? De kans is groot dat je dan een voordelige deal hebt gesloten om je munten tegen weinig of zelfs geen kosten te verkopen, al hangt dit af van de staat van de markt. Let hier dus goed op bij het minen van BTC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-26T16:45:29.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.