Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cloud meest ingezet voor opslag en back-up

NetApp heeft vandaag de resultaten van haar eerste brancheonderzoek naar cloud adoptie in Europa bekend gemaakt. De reacties van 750 CIO’s en IT-managers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk laten zien dat hybrid cloud het meest wordt gebruikt – meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat zij een combinatie van private en public cloud gebruiken (69% in Duitsland, 61% in Frankrijk, 58% in het Verenigd Koninkrijk).

Meer dan de helft van de ondervraagden noemt veiligheid als belangrijkste reden voor het gebruik van de cloud, wat laat zien dat het vertrouwen in cloudproviders doorgroeit. De cloud wordt in alle drie de landen het meest ingezet voor opslag en back-up.

Enkele gedetailleerde bevindingen van het onderzoek zijn:
- Respondenten uit alle drie de landen hebben een voorkeur voor de hybrid cloud. Ze werken echter wel met verschillende soorten partners: Lokale service providers als cloud partner zijn favoriet (26%). Hyperscalers (18%), grote cloud service providers en global system intergrators als cloud partner (17%) zijn minder populair.

- Veiligheid en de cloud gaan goed samen: Meer dan de helft van de respondenten (56%) geeft aan dat veiligheid de primaire reden is voor cloud-adoptie. Dit bewijst dat het toevertrouwen van data aan cloud providers niet als een risico wordt gezien, een indicatie voor verdere cloud-adoptie. Flexibiliteit (55%) en kostenbesparing (54%) worden ook veelvuldig genoemd als gebruiksreden voor de cloud.

- De cloud wordt het meest ingezet voor opslag en backup. Daarnaast wordt de cloud onder andere ingezet voor het opslaan van bestanden, als database en voor analyses en disaster recovery.

- Wetgeving rondom data blijft een uitdaging. Waar veel respondenten aangeven voldoende te begrijpen van de General Data Protection Regulation, geeft een deel van de respondenten toe niet te weten wat GDPR inhoudt (10% Verenigd Koninkrijk, 9% Frankrijk, 8% Duitsland).

Sven Schoenaerts, Managing Director Benelux bij NetApp: “Het is duidelijk dat IT-managers de cloud gebruiken om innovatie te stimuleren. Wij zijn er van overtuigd dat je dit kunt bereiken door te focussen op keuze, controle en flexibiliteit. Organisaties moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen kiezen welke workloads in de cloud horen en welke partners hen kunnen helpen navigeren binnen het hybrid landschap. Zij moeten hierbij goed inzicht kunnen krijgen in de bijkomende kosten, performance en de data placement om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken binnen de volledige data lifecycle. Bovendien zien wij dat zij het volledige potentieel van de cloud willen ontsluiten: van nieuwe ideeën, tot concepten, tot productie. Wij hebben krachtige oplossingen en slimme strategieën om ze hierbij te helpen.”

NetApp biedt een Data Fabric om de waarde van data in de cloud te optimaliseren, ongeacht of klanten een on-premises IT omgeving hebben die gereed is voor cloud-mogelijkheden, al gebruik maken van hybrid cloud of volledig inzetten op een publieke cloud-infrastructuur.

NetApp’s onderzoek werd in december 2016 door Opinion Matters uitgevoerd onder 750 CIO’s en IT-managers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-19T10:10:00.000Z NetApp


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.