Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dimension Data: Hybrid IT wordt de norm

Nieuw onderzoek van Dimension Data leert dat Hybrid IT de norm wordt. Wereldwijd maken bedrijven slimme combinaties van eigen datacenters en externe cloudoplossingen om, via hybride implementatiemodellen, applicaties of diensten ter beschikking te stellen van de eindgebruiker. Dimension Data peilde daarbij ook naar de belangrijkste vereisten en business drivers die deze bedrijven hanteren om een bepaalde workload op de ene of de andere manier in te schalen. Daaruit blijkt dat er niet één standaard aanpak bestaat. Aan het onderzoek namen ruim 1.500 IT-managers deel. Ze zijn aan de slag in diverse sectoren in de VS, Europa, Azië en Zuid-Afrika.

Als belangrijkste redenen om over te stappen op Hybrid IT, vermelden bedrijven uit Hongkong, het Verenigd Koninkrijk en de VS het vaakst de grote vraag van eindgebruikers. De respondenten uit Frankrijk, Singapore en Zuid-Afrika werden dan weer eerder overtuigd door de besparingen die het oplevert. Duitse bedrijven geven de beperkte capaciteit van datacenters op als belangrijkste reden om de overstap te maken. En voor bedrijven uit Maleisië is Hybrid IT zelfs een argument voor employer branding.
“Uit het onderzoek blijkt dat veel IT-managers voor bepaalde workloads terughoudend zijn om cloudinfrastructuur te gebruiken”, zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data België. “Ze maken zich zorgen om veiligheid en compliance, investeringskosten en migratieproblemen. Ook in ons land is er weinig vraag naar een volledige migratie naar de cloud. Net zoals elders in de wereld, kiezen de meeste bedrijven voor een hybride aanpak, waarbij applicaties en workloads op verschillende locaties worden geïmplementeerd in functie van wettelijke regelgeving, verwachte prestaties en nabijheid tot de gebruiker.”
Het rapport Success Factors for Managing Hybrid IT wijst erop dat het beheer van de hybride IT-omgeving bij 41% van de respondenten wordt beschouwd als een van de drie grootste uitdagingen bij het uitrollen.
“Terwijl data en processen verschuiven richting verschillende omgevingen, al dan niet cloudbased, is er een nieuwe aanpak nodig van het management”, zegt Jason Goodall, CEO van Dimension Data Group. “IT-managers staan onder een gigantische druk om te zoeken naar nieuwe manieren om verschillende IT-omgevingen te beheren en beveiligen op een efficiënte manier. Automatisatie is daarbij belangrijk omdat het helpt de operationele kosten te beperken. Bovendien beperkt het de problemen die ontstaan door de groeiende complexiteit van zakelijke processen en beheertaken. Het is simpelweg niet langer efficiënt of betaalbaar om deze taken manueel te doen.”
Datamigratie was een andere veelvoorkomende uitdaging bij de implementatie, waarbij 44% van de respondenten zegt dat het niet eenvoudig was om te bepalen welke optie de beste is voor een specifieke workload en om workloads te migreren naar nieuwe locaties.
Terwijl 38% van de ondervraagde bedrijven zegt dat ze automatiseren om applicatie-migratie te versnellen, geeft 48% aan dat migratie bij hun bedrijf manueel gebeurt en erg arbeidsintensief is, of dat ze er eigen middelen voor inzetten. De migratie van data en applicaties blijft vandaag de dag voor de meeste bedrijven complex en duur.
Volgens Kelly Morgan, Research Vice President Services bij 451 Research, het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd, zijn managed services een cruciale component geworden van de dienstverlening over infrastructuur en applicaties heen. “Bedrijven met het breedste aanbod aan managed services over alle infrastructuur-opties heen, hebben de beste kaarten om te voldoen aan de vereisten van hun klanten op zoek naar een cloud-oplossing op hun maat”, zegt Morgan.
Andere hoogtepunten uit het rapport Success Factors for Managing Hybrid IT zijn:
• Ondanks zorgen over problemen op vlak van veiligheid, compliance en integratie, omarmen bedrijven nieuwe netwerktechnologieën zoals SDN en virtualisatie van netwerkfuncties.
• Bedrijven gebruiken innovatieve technologieën of technologieën in volle ontwikkeling zoals containers, big data solutions en software-defined networking (SDN) in productiescenario’s.
• Bedrijven spenderen een groot deel van hun IT-budget aan externe dienstverleners van managed- en professionele diensten. Ze hebben daarvoor verschillende redenen: het bespaart kosten, geeft ruimte aan IT-medewerkers om op andere projecten te focussen, vergroot de veiligheid en geeft toegang tot gespecialiseerde, technische expertise. Het rapport toont dat 41% van de bedrijven met verschillende leveranciers samenwerkt en hen zelf managet. Nog eens 37% werkt met één leverancier die een breed aanbod aan diensten en producten bouwt en beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-23T17:34:00.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.