Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ABN AMRO Clearing kiest voor Cognizant

Cognizant is door ABN AMRO Clearing (AACB) – internationaal aanbieder van clearing en financiële dienstverlening – geselecteerd als strategisch partner om zijn wereldwijde IT-infrastructuur gereed te maken voor de cloud en de fundering te leggen voor digitale transformatie. Dit biedt AACB de mogelijkheid om flexibeler te werken en applicaties sneller in te zetten. Daarnaast kan de organisatie sneller inspringen op veranderingen in de markt en vermogensinvesteringen en operationele kosten verlagen.

Als onderdeel van het meerjarencontract transformeert Cognizant het operationele IT-systeem binnen AACB, waaronder het handel- en rapportagesysteem vallen. Verder wordt de bestaande IT-infrastructuur gemoderniseerd in Europa, Amerika en de Azië Pacific-regio. Met behulp van Cognizant’s Constantly Ready Infrastructure (CRI) raamwerk biedt Cognizant een hybride cloud, netwerkbeveiligingsbeheer en eindgebruikersdiensten. Dankzij deze transformatie kan AACB zijn wereldwijde processen standaardiseren en automatiseren om zakelijke gebruikers een verbeterde klantervaring te bieden.

“Aangezien clearing een continue business is met snelle reactietijden, waren we op zoek naar een partner met bewezen expertise die onze complexe IT-infrastructuur wereldwijd kan onderhouden, transformeren en vernieuwen”, aldus Eelko van Leeuwen, CIO bij ABN AMRO Clearing. “Door de ervaring van Cognizant op de kapitaalmarkt, samen met de uitgebreide expertise in het transformeren van een bestaande infrastructuur en het succesvol integreren en beheren van cloud-omgevingen, zijn we ervan overtuigd dat we de juiste partner hebben gekozen.”

"We zijn verheugd dat we als strategisch transformatiepartner zijn gekozen door AACB”, zegt Manoj Mehta, Vice President en Regional Head Benelux bij Cognizant. “Met de inzet van onze wereldwijde expertise op het gebied van cloud en IT-infrastructuur maken we het voor AACB mogelijk om operationele zaken efficiënter te laten verlopen en de betrouwbaarheid van de zakelijke dienstverlening te verhogen. Cognizant heeft enorm veel kennis van complexe regelgeving en IT-vereisten waar een grote financieel dienstverlener als AACB mee te maken heeft. We kijken uit naar de samenwerking met AACB en de uitrol van de cloud en de IT-infrastructuur in deze sector.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-11T12:29:00.000Z Cognizant


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.